Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:723020
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.03.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ievads.

Šobrīd Rīga ir milzīga eiropeiska pilsēta ar ļoti sarežģītu un komplicētu transporta sistēmu, bet vai tas tā ir bijis vienmēr? Vajadzētu noskaidrot cik sena ir Rīgas sabiedriskā sistēma un kātā ir veidojusies. Šis referāts ir par to.


Latvijas dzelzceļš.

Tieši 130 gadu atpakaļ, 1861. gadā virs Baltijas plašumiem atskanēja pirmais lokomotīves svilpiens, kas paziņoja, ka Baltijas novadā ir sākusies dzelzceļu ēra. 1861. gada 25. septembrī tika oficiāli atklāta vilcienu kustība pa pirmo Baltijā uzbūvēto dzelzceļu starp Rīgu un Dinaburgu (Daugavpili) 217 km garumā. Bet līdz šim ievērojamam datumam bija garš un sarežģīts ceļš.
XIX gs. pirmajā pusē Baltijā ātros tempos sāka attīstīties rūpniecība, palielinājās lauksaimniecības produktu ražošana, preču apmaiņa ar iekškrievijas apgabaliem, kā arī preču eksports uz ārzemēm. Strauji augošais kravas pārvadājumu apjoms prasīja jaunu pieeju transporta problēmai, tāpēc ka kravas apgrozība Rīgas jūras ostā bija pilnīgi atkarīga no kuģniecības pa Daugavas un Lielupes upēm. Kravas pārvadājumi pa sauszemes ceļiem bija loti dārgi un tāpēc viņu nozīme bija tikai vietējos pārvadājumos. Upju kuģniecībai arī bija savi trūkumi. Jau 1849. gadā, Komiteja, kas bija nodibināta, lai izskatītu privāto sabiedrību priekšlikumus par dzelzceļu būvi Krievijā, ierakstīja savā žurnālā, ka Daugavas gultnes aizsērēšana ar katru gadu vairāk un vairāk apgrūtina kuģošanu un, it sevišķi, starp Jēkabpils un Kokneses pilsētām, kā arī Rīgas pievārtē.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties