Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:958998
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.01.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
  ANALĪTISKAIS APSKATS    4
  SECINĀJUMI UN MANAS PĀRDOMAS    9
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN INFORMĀCIJAS AVOTU SARAKSTS    10
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN MANAS PĀRDOMAS
Renesanse bija radikāla un visaptveroša domāšana un dzīvesveida maiņa, kad vecās idejas pārveidoja un papildus tapa jaunas idejas. Tās Eiropai radīja daudzas izmaiņas, piemēram, radās tāds svarīgs priekšmets, kā matemātika, ģeometrija, algebra. Radās tādas zinātnes kā ķīmija un astronomija, kas tālāk noveda pie tehnoloģisko procesu attīstības, bet savā referātā gan es analizēju kā izmainījās tieši kultūras pasaule. Šis laika periods bija apgaismības laiks, kad tika paveikti daži no lielākajiem dzejas, māklas, mūzikas un daudziem citiem sasniegumiem. Kopumā pasaule kļuva par jaunu vietu. Salīdzinot ar iepreikšējo laika periodu – vidusslaikiem, kas bija piepildīts ar tumsu un ļaunprātīgām necilvēcīgām darbībām, Renesanse pilnībā izmainīja pasauli. Viss sāka uzlaboties un augt, un slimības, tumsa, skarbums sāka pazust nebūtībā. Cilvēki atmodās. Bija gan vajadzīgs laiks, lai Renesanse izplatītos visā Eiropā, bet kad tumsa atkāpās, cilvēki ieraudzīja pasauli jaunā gaismā un jutās “atdzimuši”.
Humānisms, kas bija liela sastāvdaļa no Renesanses laika perioda, pavēra cilvēkiem plašaku skatu uz lietām un atļāva domāt ārpus iepriekš noteiktajām baznīcas robežām. Cilvēki, būdami humānistiskāki, sāka vairāk domāt vairāk par sevi kā indivīdu nevis kā daļu no baznīcas. Ar humānisma palīdzību, arī māksla kļuva individualāka. Gleznās parādijās kaut kas jauns – dažādas personības, emocijas, jaunas krāsas, tehnikas. Tas atļāva cilvēkiem izpaust savas iekšējās sajūtas. Iespējams tieši tāpēc šajā laika perioda tika radīti prātam neaptverami mākslas darbi par kuriem jūsmojam vēl joprojām. Renesanse iznesa pasauli gaismā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties