Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:447789
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

16. gadsimta sākumā arī Anglijas politiskajā dzīvē notika lielas pārmaiņas - 1534. gadā tā galīgi atdalījās no Romas katoļu baznīcas un lielāku politisko uzmanību pievērsa citām protestantiskajām zemēm, it sevišķi Nīderlandes neatkarības cīņām ar katolisko Spāniju.
Anglijas ģeogrāfiskā noslēgtība bija labvēlīga atšķirīgas kultūras attīstībai. Tā piemēram, literatūra Anglijā attīstījās daudz straujāk nekā tēlotāja māksla. Tās uzplaukumu būtiski ietekmēja grāmatu iespiešanas tehnoloģija, kas jau 15. gadsimta beigās bija pazīstama visā Eiropā. Humānisma attīstību Anglijā un visā Eiropā spēcīgi ietekmēja nīderlandiešu zinātnieks, humānists un rakstnieks Erasms Roterdamietis. Savā nozīmīgākajā darbā - "Muļķības slavinājums" (1509) humānists satīriski izsmējis viduslaiku tikumus un tumsonību, viņš cīnījās par domas brīvību. Roterdamas Erasma ietekmē angļu humānists un rakstnieks Tomass Mors uzrakstīja savu slaveno darbu "Utopija" (1516). Tomass Mors reformācijas laikā aizstāvēja katoļu baznīcu un par atteikšanos zvērēt karalim arī kā Anglijas baznīcas vadītājam sodīts ar nāvi. Tomēr lielākie renesanses sasniegumi literatūras jomā saistāmi ar drāmas attīstību. Arī teātris kļuva ļoti populārs, un it īpaši galma dzīvē tas ieņēma svarīgu vietu. Izcilākais no visiem tālaika dramaturgiem neapšaubāmi ir Viljams Šekspīrs.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties