Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:591934
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Valodas un vārdu nozīme reklāmas nozarē    4
1.1.  Valodas funkcijas    4
1.2.  Vārdu izvēle reklāmas materiālos    5
2.  Reklāmas teksta uzbūve    7
2.1.  Virsraksts    8
2.2.  Apakšvirsraksts    8
2.3.  Izklāsta daļa    9
2.4.  Reklāmas teksta izstrādāšanas noteikumi    9
3.  Pētījuma rezultāti    11
3.1.  1.attēla analīze    11
3.2.  2.attēla analīze    13
  Secinājumi    17
  Izmantotā literatūra    19
  Pielikumi    20
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Reklāma informē, pārliecina, atgādina, ietekmē, maina viedokļus un pat spēj mainīt attieksmi un sajūtas. Šī nozare ir tik spēcīga, ka spēj izmanīt sabiedrību, liekot pirkt cilvēkiem lietas, kuras viņiem nav vajadzīgas. Taču vispirms, lai reklāma būtu tik spēcīga tai ir jābūt efektīvai un jāspēj vispirms pievērst uzmanību, radīt interesi, radīt vajadzību un mudināt uz rīcību.
Aprakstot akadēmiskajā rakstu darbā teorētiskos konceptus par valodu, vārdu nozīmi un reklāmas teksta uzbūvi, kā arī pēc veiktā pētījuma ir izdarīti šādi secinājumi:
1. Valoda ir daudzveidīga, un daudzējādas ir tās izmantošanas iespējas. Valodas spēja ietekmēt tiek plaši izmantota dažādās reklāmās un līdz ar to reklāmas speciālisti dod padomus, kā vārdus, valodu un daiļrunības mākslu izmantot, lai radītu efektīvu reklāmu, kas spēj piesaistīt patērētāju uzmanību.
2. Valodas funkcijas darbojas reklāmas saziņā, komunikācijā ar patērētāju un, veidojot reklāmas tekstus, ir jāizmanto visas valodas sniegtās priekšrocības, lai reklāma spētu piesaistīt, ieinteresētu un mudinātu uz rīcību patērētāju.
3. Ir veikti pētījumi un noskaidrots, kuri vārdi spēj piesaistīt patērētāja uzmanību. Tos ievietojot reklāmas tekstā, reklāma kļūst daudz efektīvāka.
4. Ar vārdu palīdzību ir iespējams reklāmas tekstā radīt emocionālo pārdzīvojumu.
5. Reklāmas teksts tiek uzskatīts par reklāmas būtību, jo liela daļa reklāmas panākumu ir atkarīgi tieši no reklāmas tekstuālās daļas. To veidojot ir jāņem vērā gan reklamējamais produkts, tā īpašības un patērētāju intereses.
6. 1. analizējamā reklāmas attēla (sk. attēlu 1. pielikums) tekstuālo daļu „Bite Latvija” veidojusi pareizi, lai reklāma būtu interesanta, efektīva un uzmanību piesaistoša. Pareizu vārdu izvēle šajā reklāmas attēlā spēj noturēt reklāmas uztvērēja uzmanību un novadīt to arī tālāka teksta izlasīšanai. Reklāma veidota atbilstoši tai paredzētai mērķauditorijai, kas ir ļoti svarīgi, lai reklāma tiktu pamanīta.
7. 2. analizējamā reklāmas attēla (sk. attēlu 2. pielikums) tekstuālā daļa veidota viduvēji, jo analīzes laikā tika atrasti vairāki noteikumi, kas pēc teorētiskā pamatojuma netika izpildīti. Līdz ar to, vērtējot tekstuālo daļu, var teikt, ka šī reklāma nav izdevusies. Virsraksts ir uzmanību piesaistošs, taču izklāsta daļa nav tik saistoša un interesanta, tā nespēj noturēt reklāmas uztvērēja uzmanību.
8. Kopumā vērtējot abas reklāmas attēla tekstuālās daļas, var teikt, ka ir lietas, ko pēc teorētiskā pamatojuma „Bite Latvija” dara pareizi, taču ir lietas, kas netiek izpildītas. Būtu jāveic vēl papildus pētījumi citiem reklāmas attēliem, lai rastos daudz skaidrāki secinājumi par to, vai reklāmas ir efektīvas vai nav, kā arī noteikti būtu jāveic patērētāju aptauja. Ar aptaujas palīdzību noskaidrot respondentu domas par „Bite Latvija” reklāmām un to efektivitāti.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1311663
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties