Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:827047
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 19 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    3
  Anotation    3
  Ievads    4
  Teorētiskā daļa    6
1.  Reklāma un tās definīcija    6
2.  Internets kā reklāmas kanāls    9
2.3.  Elektroniskā komercija (e-komercija)    10
3.  Reklāma internetā    12
4.  Apmaksas sistēmas reklāmai internetā    20
5.  Latvijas Interneta reklāmas tirgus salīdzinājumā ar citiem medijiem    22
5.1.  Interneta reklāmas attīstības galvenie kavēkļi Latvijā    23
6.  Finansiāli veiksmīgākais Interneta portāls pasaulē 2005. gadā    24
  Pētījuma daļa    25
  Izmantotā pētījuma metode. Datu iegūšana. Respondentu mērķa grupa    25
  Kvantitatīvā pētījuma rezultāti    27
  Secinājumi    33
  Ieteikumi    34
  Interneta reklāmas iespējas nākotnē    36
  Literatūras saraksts    38
  Pielikums Nr1 anketa    40
Darba fragmentsAizvērt

Darba pirmajā jeb teorijas daļā tiek apskatīts reklāmas jēdziens un uzdevumi, internets kā reklāmas kanāls, kā arī sīkāk tiek apskatīti citi ar interneta reklāmu saistīti temati: interneta reklāmas definīcija un veidi, apmaksas sistēmas un interneta reklāmas salīdzinājums ar reklāmu tradicionālajos masu medijos (televīzijā, radio, presē).
Pētījuma daļā tiek atspoguļoti patstāvīgi veiktā pētījuma rezultāti, kas ir papildināti ar grafikiem un tabulām.
Savukārt pēdēja daļā ir uzskaitīti secinājumi un ieteikumi, kā arī izteiktas nākotnes prognozes Interneta reklāmas attīstībai Latvijā, kas ir balstīti uz respondentu sniegto informāciju.
Darba mērķis ir novērtēt interneta reklāmu kā atsevišķu reklāmas veidu Latvijā un rast ieteikumus, kas palīdzētu jaunu vai nesen radītu mājas lapu īpašniekiem paaugstināt savu Web projektu popularitāti un ienākumus. Šo darbu nākotnē var izmantot ikviens interesents, kas vēlās uzzināt kaut ko vairāk par interneta reklāmu, jo darbā vienuviet ir apkopota salīdzinoši liela teorētiskā bāzē tieši par reklāmu internetā un, pēc darba autora domām, veiksmīgi sasniegts darba mērķis.
„Ļaudis, firmas un tautas, kas neuzstāda sev augstas prasības, nespēs iekļauties jaunajā pasaulē, kur dominē aizvien straujākas pārmaiņas un progress.”
Bils Ņūmens

Ļoti lielai sabiedrības daļai gan Latvijā, gan pasaulē internets ir kļuvis par neatņemamu dzīves sastāvdaļu. Vairs nepastāv jautājums, vai internets ir vajadzīgs, šobrīd jautājums ir, vai tev ir vai nav internets. 2005. gada nogalē Latvijā internetu regulāri (vismaz vienu reizi mēnesī) izmantoja 34% iedzīvotāju un attiecīgi 85% Latvijā reģistrētie uzņēmumi bija pieslēgušies interneta tīklam (Skatīt 1.1. grafiku).
E-pasts, ziņas, enciklopēdijas un bankas, pasta un taksometru firmas pakalpojumi, kā arī cita veida informācija un pakalpojumi ir pieejami divdesmit četras stundas diennaktī no jebkuras pasaules malas, izmantojot internetam pieslēgtu datoru. Citi jau ir nodēvējuši internetu, kā virtuālo paralēlo pasauli, kur ir iespējams sarunāties, apmeklēt bibliotēku, iegādāties visa veida produktus un pakalpojumus, tikt apzagtam vai laimēt loterijā, un bizness nav izņēmums šajā gadījumā. Internetā notiek izsoles, tiek pirkts un pārdots viss, ko kāds vēlās pirkt vai pārdot, ar interneta palīdzību ir iespējams pārsūtīt juridiskus dokumentus izmantojot elektronisko parakstu (diemžēl Latvijā šis jautājums nav pilnībā atrisināts), kā arī reklamēt savu produkciju, firmas vārdu, vai ko citu, kam ir vajadzība būt reklamētam, taču populārākās mājas lapas spēj gūt patiešām pieklājīgu peļņu tieši pārdodot reklāmas laukumus un ievietojot bannerus un cita veida interneta reklāmas savā mājas lapā. Joprojām Latvijas interneta vidē ir maz populāri un veiksmīgi realizēti Web projekti, līdz ar to arī Interneta reklāmas veids neattīstās ātri un netiek izmantots pilnībā, kas liecina par problēmām šajā jomā Latvijā. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties