Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Reģionu floras un faunas līdzības rādītāji. Vides faktoru vērtējums ar ekoloģiskajām skalām

     

    Referāts10 Bioloģija

3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:856752
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Šajā praktiskajā darbā tiks apskatīta floras un faunas daudzveidība un tās līdzība dažādās teritorijās. Lai labāk izprastu šo faunas un floras līdzību dažādās teritorijās, apskatīsim, kas tad īsti ir fauna un flora.
Flora ir augu sugu kopums, kas vēsturiski izveidojies kādā noteiktā teritorijā. Flora, kas atrodama Latvijas teritorijā tagad, veidojusies 10000–15000 gados pēc pēdējā apledojuma. Ļoti nozīmīgi visu šo gadu garumā floru ietekmējis klimats un meteoroloģisko apstākļu izmaiņas, gan reljefa un augšņu dažādība, kā arī cilvēka saimnieciskā darbība. Floras bagātību nosaka sugu skaits noteiktā teritorijā. Jo vairāk ir sugu, jo bagātāka flora šajā teritorijā.
Līdzīgi var definēt arī faunu. Fauna ir kādas noteiktas teritorijas dzīvnieku sugu kopums. Faunas bagātību nosaka dzīvnieku sugu skaits attiecīgajā teritorijā.
Darbā tiks apskatīta sīkāk arī veģetācija. Raksturīgākie veģetācijas tipi Latvijā ir meži, purvi un pļavas. Latvija atrodas jaukto mežu (skujkoku – platlapju mežu) zonas ziemeļu daļā. Kādreiz teritoriju klāja gandrīz nepārtraukti mežu masīvi. Daudzu gadu simtu ilgās cilvēka saimnieciskās darbības rezultātā, meži saglabājušies, galvenokārt uz smilšainām, mazauglīgām augsnēm un aizņem aptuveni 40% no Latvijas teritorijas. Pļavas Latvijā izveidojušās mežu izciršanas, pastāvīgas pļaušanas vai ganīšanas rezultātā. Purvi Latvijā aizņem 10% no teritorijas. Visvairāk to ir Piejūras zemienē un Austrumlatvijas līdzenumā. Purvi sāka veidoties jau ledus laikmeta beigu posmā, tomēr lielākā to daļa radusies pēcleduslaikmetā. Tie turpina veidoties arī mūsdienās – aizaugot ūdens tilpnēm vai pārpurvojoties sauszemei.
Lai varētu konstatēt, cik līdzīgas pēc floras un veģetācijas, ir mums dotās salas, tad darba gaitā pielietosim sugu sastāva salīdzinošu analīzi. Vadoties pēc iegūtajiem rezultātiem, varēsim atbilstoši secināt, kādi dabas aizsardzības pasākumi nepieciešami. Vieglāk arī būs izvēlēties to biotopu, kas nodrošinās vislielāko floras un veģetācijas daudzveidības saglabāšanu dotajos reģionos.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1115174
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties