Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:268610
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.10.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Regejs ir mūzikas stils, kas ir dzimis Jamaikā 1960tajos gados. Regejs ir vairāku muzikālo ietekmju sapludinājums – Āfrikas un Karību jūras reģiona mūzika, kā arī Amerikas RnB, Jamaikas Ska un Rocksteady. Tas ir cieši saistīts ar Rastafari reliģiju un tam piederošo dzīvesveidu.
Pirmais bija Ska, kuru raksturoja ātrs dziesmu temps, uzsvērta otrā un ceturtā takts daļa (pretēji rokenrolam, kur uzsvērtas ir pirmā un trešā), staigājoša basa līnija (walking bass) un metāla pūšamo instrumentu izmantošana. Ska dzima 20. gs 50-os gados Jamaikā, tas iemantoja lielu popularitāti un daudzi labprāt klausījās un dejoja pie Ska, šeit radās Rude Boy imidžs – jaunieši, kuri nevēlējās dzīvot pēc iepriekš noteiktiem likumiem.
Bet 1964. gada vasarā Ska tempu palēnināja un rādās Rocksteady, tas bija mūzikas žanrs no kura veidojās regejs. Uzskata, ka regejs dzima ap 1967. gadu, kad ir tapis pirmais zināmais šī žanra ieraksts - Long Shot Bus' Me Bet, kuru izpildīja The Pioneers. Regeju raksturo lēns temps, akcentētas otrā un ceturtā takts daļas, spēcīga basa līnija un vairs netiek izmantoti pūšamie instrumenti.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties