Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:597032
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Hiphop kultūras elementi    4
2.  Repa attīstības vēsture    4
3.  Hiphopa DJ attīstības vēsture    8
4.  Graffiti - ielu māksla – tās attīstība    11
5.  Breakdance kustība    13
6.  Hiphops un kultūra, to mijiedarbība    14
7.  Secinājumi no intervijas ar Runu Zāles pārstāvjiem    16
  Nobeigums    16
  Literatūras saraksts    17
  Anotācija    20
  Anotācija angļu valodā    19
  Pielikums nr.1    19
  Pielikums nr.2    22
  Pielikums nr.3    25
Darba fragmentsAizvērt

Hiphop kultūra pašlaik ir ļoti izplatīta un tās pārstāvji ir visā pasaulē, tomēr neskatoties uz Hiphopam ir vairākus gadu desmitus, un pat simtus, ja velkam paralēles ar āfrikāņu ciltīm, sena vēsture. Hiphop kultūras, kādu mēs to pazīstam mūsdienās pirmsākumi meklējami jau tālajā 1960.gadā ASV. Tas liecina par garu un sarežģītu attīstības ceļu. Mūsdienās hiphop kultūra jau ir izplatījusies visā pasaulē. Arī Latvijā tā ir guvusi lielu atsaucību, tomēr neskatoties uz to, daudzi cenšas ignorēt šo kultūru, noliegt to, uzsverot negatīvās šīs kultūras iezīmes. Šis darbs ir mēģinājums parādīt hiphop kultūras pozitīvos aspektus.
Bet vai kāds nojauš par hiphop kultūras izcelsmi Latvijā? Iespējams liela sabiedrības daļa pat nezin, ka šāda kultūra Latvijā pastāv, turklāt pastāv jau ilgi. Man, kā cilvēkam, kurš ar hiphop kultūru Latvijā iepazinās jau tālajā 1994. gadā, tas liekas nepieņemami.
Ir pieņemts uzskatīt, ka hiphop kultūra sastāv no četriem pamatelementiem: repa(mūzika), graffiti(māksla), breakdance(breika deja), dj’ing(dīdžejošana). Šajā nodaļā visiem saprotamā veidā attēlots hiphop kultūras sastāvs. Īsumā lasītājs tiks iepazīstināts arī ar katra elementa nozīmi.
Reps – Ritmiska mūzika, kas sastāv no lirikas(teksta) un bīta(instrumentālās daļas). Ir vairāki repa paveidi – gangsta rap, horrocore rap, hardcore rap, club rap, jazz rap u.c. Tiem ir dažādas muzikālās īpašības un dažādi uz klausītāju orientēti mērķi. Nosaukums rap, jeb reps ir saīsinājums no Rhythmically Accentuated Poetry - ritmiski akcentēta dzeja.

Graffiti – Mākslas veids, kas radies ap 1960. gadu ASV un tika izmantots bandu teritoriju iezīmēšanai. Laika gaitā attīstijies mākslas veids, kas kļuvis par nozīmīgu, ne tikai hiphop, bet arī urbanās kultūras sastāvdaļu. Mākslasdarbi tiek radīti visiem pieejamā publiskā telpā. Ir vairāki graffiti zīmēšanas veidi – writing, wild style, throw up, piece u.c.

Brakedance - Deja, kas radusies ap 1970. gadu ASV, Bronksā. Šī deja sastāv no tādiem elementiem kā „up rock”(ķermeņa augšdaļas kustības), „footwork” (kāju kustības), „spinning moves” (enerģētiski griezieni) un „freeze” (akrobātiski veiktas kustības, kuras uz mirkli it kā tiek iesaldētas). Ļoti agresīvs un fiziski sarežģīts dejas stils.

DJ’ing – mūzikas kustība, kas cieši saistīta ar repu. DJ savu uzstāšanos laikā izmanto dažādus repa ierakstus un miksē(sajauc kopā) tos, radot unikālu skaņdarbu. DJ izmanto dažādas tehnikas savu skaņdarbu radīšanai, piemēram, skrečošanu, jeb plašu skrāpēšanu. Hiphop DJ no parastajiem DJ atšķiras ar to, ka ne tikai sniedz klausītājiem jaunākos ierastus, bet arī maina un jauc to skanējumu, tādējādi radot unikālu muzikālu baudījumu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −10,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1166871
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties