Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:200190
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kāds gudrs sengrieķu filozofs reiz teicis: „Sargiet savas acis, jo šajā pasaulē vēl ir tik daudz ko redzēt.” Studējot optometriju un aizvien vairāk uzzinot par acs funkcijām, fizioloģiju, uzbūvi, nozīmi, nolēmu šo darbu rakstīt par vielām un elementiem, kas ietekmē mūsu redzi, acs fizioloģiju. Uzskatu, ka šis darbs un iegūtās zināšanas palīdzēs gan studējot, gan arī turpmāk strādājot, jo būs iespēja konsultēt klientu vispusīgi. Referātā apskatītās vielas un elemti ir ļoti daudzveidīgi, gan tādi, kas sastopami ikdienā, brīvā dabā, gan arī tādi, kas iegūstami speciālos laboratorijas apstākļos un gan vieni, gan otri spēj labvēlīgi ietekmēt mūsu redzi.
Gandrīz visi cilvēki saprot, ka veselīgs dzīvesveids ir svarīgs lai ķermenis būtu vesels un stiprs. Bet vai ikdienā izdomājamies par to, ka veselīgs dzīvesveids var ietekmēt pozitīvi arī mūsu acis? Pareiza  diēta un veselīgs dzīvesveids var palīdzēt palēnināt vai pat apturēt atsevišķu acu saslimšanu attīstību, uzlabot redzes asumu un kvalitāti. Jāatceras, ka daudzu citu saslimšanu gadījumā tiek ietekmētas arī acis (paaugstināts asinsspiediens, cukura diabēts, sirds- asinsvadu saslimšanas, osteohondroze, HIV, u.t.t.). Pētījumi liecina, ka tabaka, tāpat kā noteiktu vitamīnu un minerālu trūkums var sekmēt centrālās tīklenes distrofijas attīstību. Smēķēšana samazina organismā šo svarīgo vielu daudzumu. Lai apgādātu organismu ar nepieciešamo vitamīnu un minerālvielu daudzumu, katrā ēdienreizē lietojiet dārzeņus un augļus. Tāpat nepieciešams samazināt uzturā tauku, sāls un holesterīna daudzumu. Nav ieteicams uzturā lietot mākslīgos saldinātājus. Ir pierādīts, ka cilvēkam dienā ir jāizdzer apmēram 6 glāzes ūdens dienā, pat ja neesat izslāpis. Daudzi ārsti uzskata, ka tas var palielināt kataraktas progresēšanu un samazināt sausās acs simptomus. Alkohola lietošana negatīvi ietekmē acis.
Tikpat svarīgi kā ievērot to, lai mūsu acis saņemtu visu tām nepieciešamo vitamīnu kompleksu, tāpat svarīgi ir arī vingrot katru dienu. Lai sasniegtu vēlamo efektu ir pilnībā pietiekoši ar aptuveni 30 minūšu ilgu vingrošanu. Zinātnieki ir atklājuši, ka 40 minūšu pastaiga dienā samazina acs iekšējos piedienu pat par 20%.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1359852
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties