Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:118689
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Latīniski - Tetrao urogallus, vāciski – Auer-huhn, angliski – capercaillie, krieviski – глухарь, austriešu val. – Auerhahn, poliski – głuszec, bulgāriski – глухар, igauniski – metsis, lietuviski – kurtinys, zviedriski – tjäder.


Vispārīgas ziņas. Tēviņš - Garums: 96 cm, spārni: 39.6 cm, aste: 35 cm, knābis līkumā: 5 cm, kājas: 7.8 m, vidējais pirksts līdz ar 18 mm nagu: 8.8 cm; svars vidēji 4 kg

Mātīte - Garums: 68,4 cm, spārni: 32 cm, aste: 20,4 cm, knābis: 4,2 cm, kājas: 6 cm vidējais pirksts ar nagu: 6,6 cm, svars vidēji 2kg.


Skaits Latvijā. Pēc Ornitoloģijas biedrības datiem 1991. gadā Latvijā konstatēti ir 1000 - 1200 medņi. Pēdējo divdesmit gadu laikā medņu skaits Latvijā ir samazinājies. Iespējams, ka pēdējos gados to skaits atkal pieaug.


Ārējais izskats. Tēviņš (tālāk tekstā gailis) tumši zilganpelēks ar melnām viļņveidīgām svītriņām. Spārni brūni arī melni raibumoti. Gaiļa krūtīm zaļgans mirdzums, jo gailis vecāks, jo šis zaļais laukums lielāks. Rīkles spalvas pagarinātas. Acu apkārtne līdz ar lielāku laukumu virs acs kaila sarkana. Noapaļotā aste sastāv parasti no 18 (retāk no 20, dažreiz tikai no 16) melnām spalvām. Knābis netīri dzeltenbalts, abos knābja sānos apmēram no deguna caurumiem uz galu velkas rieva kas gailim kļūstot vecākam top ar vien dziļāka. Acis tumši brūnas, kājas brūnganpelēkas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1213911
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties