Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:361193
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.06.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Teorija
- Līdz ar tehnoloģiju attīstību tās kļuva par galveno mērķi, lai attīstītos plašsaziņas līdzekļi. Izmaiņas tehnoloģijās un sabiedrībā mainīja auditorijas dabu. Pēc autora Makmaila uzskata, tādi procesi, kā urbanizācija, dzelzceļa attīstība, iespiešanas tehnikas attīstība, paaugstināja lasītprasmi un dzīves standartu pieaugumu. Šobrīd par plašsaziņu līdzekļu auditorijām pastāv dažādi uzskati un teorētiskie konflikti. Auditorija tāpat kā sabiedrība un publiskais viedoklis ir vārdi, kas rada atšķirīgu un kompleksu realitāti. Auditorija ir galvenais termins, ja runā par masu mediju darbu vai masu komunikāciju.
- Runājot par publisko sfēru, svarīgi atzīmēt, kā to saprot autors Jirgens Hābermāss. Viņš uzskata, ka publiskā sfēra ir starpnieks starp valsti un sabiedrību, kurā indivīdi var brīvi, kritiski izvērtēt konkrētus lēmumus. Ar 18. gadsimtā pastāvējušo publisko sfēru parasti saprot buržuāzisko publisko sfēru, jo tā bija elitiska un ne visi tajā piedalījās. Līdz ar mediju attīstību un popkultūras dominanti publiskā sfēra ir transformējusies – no vides, kur apmainīties viedokļiem, tā pati ir kļuvusi par viedokļu radītāju. Piedāvātajā teorijā J. Hābermāss cenšas demokrātijā atklāt jaunu šķautni un parādīt deliberācijas un kritikas spējas nozīmi demokrātiskās sabiedrībā. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,77 €
Materiālu komplekts Nr. 1129565
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties