Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:146195
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    3
  Аннотация    4
  Ievads    5
1.  Latvijas pievienošana PSRS (1940. – 1941.)    6
2.  Latvijas PSR (1944. – 1991.)    8
3.  Neatkarības atjaunošana un nostiprināšana (1991.)    11
4.  Latvija atjaunotās neatkarības periodā    13
5.  Praktiskie pētījumi par PSRS ietekmi uz Latviju    14
5.1.  Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzijas skolēnu anketu analīze    15
  Secinājumi    21
  Literatūras saraksts    22
1.  Pielikums    23
2.  Pielikums    25
Darba fragmentsAizvērt

Pētījuma problēma ir virzīta par Latviju PSRS sastāvā pēc 1944. gada, kad sarkanarmija atkal ielauzās Latvijā un PSRS ietekmi uz Latviju. Atrašanās PSRS sastāvā, negatīvi ietekmēja Latvijas saimniecību un pamatīgi iedragāja Latvijas iedzīvotāju skaitu. Cenzūra gandrīz pilnībā atņēma cilvēkiem vārda brīvību, nemitīgie draudi un izrēķināšanās ar PSRS varas nepiekritējiem, cilvēkus turēja bailēs un neziņā. Tādā veidā cilvēki tika pilnīgi pakļauti PSRS varai un nosacīti atšķirti no pārējās pasaules, tādā veidā PSRS atbrīvojās no pasaules demokrātiskajām idejām.
Tēmas pamatojums balstās uz Latvijas vēsturi, jo nevar noliegt, ka Latvijas vēsturē samērā lielu laika posmu aizņem Latvijas atrašanās PSRS sastāvā. Tāpat arī nevar noliegt, ka Latvijas saimniecība un tauta ir daudz ko pārcietusi dēļ atrašanās PSRS sastāvā. Šī laika posma laikā no 1945. – 1990. gadam ir notikuši daudzi notikumi, kuri nevar palikt bez uzmanības, piemēram, masveida izsūtīšanas, zemnieku kopsaimniecību izveidošana un lauksaimniecības panīkums, cenzūra un vārda brīvības atņemšana, pārkrievošana, daudzu rūpnīcu izveidošana un tehnikas ievešana. Visi šie notikumi ir ietekmējuši Latviju un tās tautu. Izveidojuši to tādu, kāda tā ir mūsdienās. Tēmas aktualitāte, manuprāt, ir diezgan liela, jo Latvijas atrašanās PSRS būtiski ir ietekmējusi arī Latvijas mūsdienu stāvokli pasaulē un tās tautu.
Darba veidošanās gaitā esmu izvirzījis sev trīs uzdevumus. Iepazīt vēsturisko literatūru un statistiku, izprast PSRS ietekmi uz Latviju un tās tautu. Noskaidrot dažādu vecumu cilvēku domas par PSRS ietekmi uz Latviju un šīs ietekmes aspektiem. Mans mērķis ir izpētīt sekas Latvijā ko radīja PSRS un izanalizēt tās, laika posmā no 1944. gada. Izpildot šos uzdevumus un sasniedzot mērķi varēs pilnībā izprast un saistīt pagātni un mūsdienas, saistot vēsturi ar cilvēku domām. Tādā veidā veidojot mūsdienīgu šīs problēmas skatījumu un izpratni.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties