Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:260766
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.09.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads un konflikta definējums    3
  Iekšējais konflikts    4
  Savstarpējais konflikts    5
  Konflikts grupā    6
  Secinājumi    9
  Izmantotā literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

Savā referātā es apskatīšu psiholoģisko konfliktu tipus, konkrēti pievēršoties iekšējiem (indivīda iekšienē esošs), savstarpējiem (kas norisinās starp indivīdiem atšķirīgu interešu un mērķu dēļ) un grupu (vienas grupas ietvaros vai starp vairākām grupām) konfliktiem. Konfliktus es apskatīšu no psiholoģijas perspektīvas, nepievēršoties, piemēram, šķiru konfliktiem, konfliktiem starp rasēm u.tml., bet, apkopojot to cēloņus, apskatīšu visus universāli. Mans mērķis ir klasificēt konfliktus, īsumā – referāta ietvaros apkopot informāciju par katru no veidiem, sīkāk tipoloģizējot arī konfliktu iekšējos veidus.
Savukārt intrapsiholoģiskos, interpsiholoģiskos un grupu konfliktus var iedalīt katru atsevišķi (Breslava 1999; 72.lpp.): situatīvajos (piemēram, sabiedriskajā transportā vai veikalā) un ārpussituatīvajos (piemēram, konflikti ar kaimiņiem, kas mums nepatīk). Atkarībā no sadursmes pamata konflikti var būt destruktīvi (par kuru iemeslu kalpo savstarpējas antipātijas) un konstruktīvi (gadījums, ja pamatā ir pieeju pretrunīgums un tiek atrasts risinājums, kad nereti notiek abu pušu tuvināšanās un attiecību nostiprināšanās).
Ar konfliktiem (lat. conflictus – sadursme) visdažādāko iemeslu dēļ mēs varam sastapties katru dienu – mājās, sabiedriskajā transportā, darbā, mācību iestādē vai televīzijas pārraidē. Tāpēc konfliktus var uzskatīt par dabisku, pat neatņemamu dzīves sastāvdaļu. Tomēr tas nepadara vieglāku konfliktu bieži nepatīkamo raksturu un negatīvo ietekmi uz indivīda psiholoģisko stāvokli. Protams, ne visi konflikti un to sekas ir negatīvas un arī to apskatīšu ievada nodaļā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1149374
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties