Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:837261
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Hip hop pagātne    4
  Hip hop kultūras sīkāks iedalījums    5
  Reps    7
  Graffiti    8
  Breiks    9
  Hip hop kultūra Latvijā    10
Darba fragmentsAizvērt

Beidzot man tika sniegta iespēja rakstīt par to, kas man ir tiešām tuvs un interesants. Savu pētniecisko darbu rakstu par hip hop kultūru, par kuru visiem viss ir it kā skaidrs, taču daudzi pat nenojauš, ka zina tikai nelielu daļu no vārda „hip hop” būtības!Mūsdienās interese par hip hopu aug katru gadu. Tas tiek panākts galvenokārt ar masu mēdiju un pašu hip hop izpildītāju spēkiem, ko var uzskatīt par lielu nopelnu. Uz ielām arvien vairāk parādās pusaudži platās biksēs, mašīnu audio sistēmas arvien vairāk atskaņo tekstus kopā ar smago basu, arvien vairāk uz sienām ir redzamas reklāmas, kur tiek aicināti jaunieši, lai apgūtu hip hop dejas, mūzikas kanālu topu augšgalos figurē arvien vairāk hip hop izpildītāji, nobīdot roka un metāla izpildītājus topa galā. Šādus reālus faktus varētu uzskaitīt mūžīgi. Hip hopam ir arī neskaidri zināma pagātne, kas cilvēkus ir maldinājusi. Tāpēc stādīju sev mērķi, lai izglītotu sevi un pārējos, par lietām ,kas mums ir apkārt! Un visas šīs lietas vieno vārds HIP HOP. Savā pētnieciskā darbā centīšos izpētīt, kas tad īsti ietilpst šajā kultūrā, kā tā radās, attīstījās gan pasaulē, gan arī Latvijā! Atbildot uz šiem un citiem jautājumiem un izpētot tos, domāju, ka varēšu pierādīt hipotēzi, kuru izvirzīju:” Hip hops ir ne tikai vārdu salikums ritmā, bet gan vesela kultūra.”

Hip hopa pagātne

Kādā lielā sarkanā padomju enciklopēdijā ir rakstīts, ka hip hopa pirmsākumi ir meklējami Ņjujorkas melnādaino getto1 Bronksā 1969. gadā. Tā tas arī bija, tikai sākumā vārda hip hops vēl nebija. To izdomāja tikai piecus gadus vēlāk DJ AfricaBambmata, kad jau strauji attīstījusies kultūra, jau nevarēja pastāvēt bez nosaukuma.
Jā, lai sāktu pētīt hip hop kultūru, mēs nevaram neieskatīties pagājušā gadsimtā, kad tā radās, jo tur ir meklējamas daudzas atbildes un paskaidrojumi lietām, kuras saistītas ar hip hopu, bet tā īsti neviens par to nerunā, jo vienkārši trūkst informācijas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties