Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:836365
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Rentabilitāte ir relatīvs rādītājs, kas raksturo uzņēmuma finansiālo rezultātu, tā darbības ienesīguma līmeni un efektivitāti kopumā. Rentabilitātes līmenis ļauj novērtēt uzņēmuma spēju saimnieciskās darbības procesā ģenerēt nepieciešamo peļņu un raksturot aktīvu un ieguldītā kapitāla izmantošanas efektivitāti. Lai nodrošinātu komercbanku rentabilitāti, ir jānodrošina efektīva un stratēģiski pareiza procentu politika.
Komercbanku procentu politika – to visu pasākumu kopums, kas ir virzīts uz bankas finansu pakalpojumu likviditātes, rentabilitātes, kā arī attīstības nodrošināšanu. Ar procentu politiku saprot cenu politiku jeb resursu izvietošanas cenu.
Komercbanku procentu politikas galvenais mērķis – ar procentu starpības (starp maksājamiem un saņemtajiem procentiem) palīdzību iegūt no savas uzņēmējdarbības pēc iespējas lielāku ekonomisko efektu. Šie ekonomiskie efekti mēdz būt:
Ieņēmumu maksimizācija,
Izdevumu minimizācija (optimizācija).
Ieņēmumus var maksimizēt gan palielinot kredītoperāciju, vērtspapīru operāciju (un citu aktīvu operāciju) rentabilitāti, kā arī veidojot aktīvu elastīgu struktūru, kas spējīga reaģēt uz procentu likmju izmaiņām. Ieņēmumu maksimizācija sevī ietver procentu iekasēšanas formu un metožu pilnveidošanu un attīstību, kā arī procentu apjoma palielināšanu, paplašinot bankas sniegto pakalpojumu loku.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties