Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:563585
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.03.2001.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Par pašu privatizācijas procesu Latvijā ir izskanējuši daudz un dažādi viedokļi tāpēc nav iespējams šo procesu aprakstīt dažos vārdos, jo tas ir diezgan sarežģīts, bet tomēr ļoti nepieciešams. Galvenokārt tāpēc, lai Latvijas ekonomiku spētu pārveidot un tuvināt Eiropas standartiem, kuriem valsts pievērš ļoti lielu nozīmi, jo tas ir viens no priekšnoteikumiem virzībā uz Eiropas Savienību. Valsts uzņēmumu privatizācija nebūt nenotiek tik gludi kā tai vajadzētu notikt. Tas it sevišķi ir pamanāms privatizācijas beigu posmā, kad tās beigas tiek kārtējo reizi atliktas, jo mūsu valsts valdošā elite nav spējusi vienoties par vairāku lielo uzņēmumu privatizāciju. Tomēr tā vien šķiet, ka privatizācijas process šogad varētu noslēgties, jo varētu notikt arī tādu uzņēmumu kā "Latvijas kuģniecība", "Lattelekom" un "Latvenergo" valsts daļu privatizācija. Kādu ietekmi privatizācija ir atstājusi uz mūsu valsts ekonomiku?
Pirmām kārtām jāsaka, ka privatizācijas procesā nav notikusi ievērojama valsts finanšu resursu palielināšanās, jo noteicošo maksas daļu par objektiem veido privatizācijas sertifikāti, kurus mēs nevaram uzskatīt par naudas līdzekļiem. Tam, ka valsts tik lielos apmēros, ir ļāvusi izmantot privatizācijas sertifikātus uzņēmumu privatizācijā kļūst saprotams, ja mēs pieņemam, ka valstij bija būtiski vispirms panākt privatizējamo objektu parādu nomaksu. To var novērot izvērtējot privatizējamo objektu parādu lielumu, palielinoties parādiem samazinās latu īpatsvars objekta vērtībā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1217140
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties