Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:550480
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.04.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Korupcijas galvenās un redzamākās sekas, ir tās ietekme uz valsts ekonomisko attīstību. Korupcija apgrūtina šai attīstībai izvirzīto mērķu sasniegšanu. Ja tā ir sistemātiska, pat valsts ar bagātīgiem dabas resursiem nespēj attīstīties iedzīvotājiem labvēlīgā veidā.
Korupcija bremzē ekonomisko attīstību, jo tā ir darbība, kas grauj taisnīgumu un vienlīdzību. Tā vājina konkurenci, palielina noziedzību valstī, sekmē finanšu līdzekļu neekonomisku izlietojumu, valsts zaudē ienākumus, jo līdzekļi tiek sadalīti starp personām, kuras savas nelikumīgās darbības rezultātā nemaksā valstij likumā noteikto daļu no ienākumiem. Valsts ekonomika tiek izkropļota, valsts budžets ir nepietiekošs, lai nodrošinātu iedzīvotāju vajadzības. Medicīna, drošība, t.sk. noziedzības līmenis, izglītība – visas šīs sfēras netiek pilnvērtīgi nodrošinātas. No tā cieš valsts iedzīvotāji, kuriem netiek nodrošinātas primārās vajadzības. Var secināt, ka valsts zaudē līdzekļus, kā rezultātā ekonomika neuzlabojas, neattīstās.
Valdība uzspiež noteikumus, apliek ar nodokļiem un ievieš likumus. Privātpersonas un firmas var maksāt kukuļus, lai atbrīvotos no izdevumiem, piemēram, slepeni vienojoties ar nodokļu iekasētājiem vai muitniekiem par iekasējamo summu samazināšanu. Kukuļu, ko maksā, lai izvairītos no noteikumiem, samazinātu nodokļus un apietu likumus, ietekme uz ekonomiku ir atkarīga no pamatsistēmu produktivitātes.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties