Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:899995
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Tēmas vispārējs apraksts    3
2.  Mērķis    4
3.  Uzdevumi    4
4.  Gaidāmais galarezultāts    4
5.  Tēmas izpētes apraksts    5
5.1.  Izpētes gaitas apraksts    5
5.2.  Rezultāti un interpretācija    6
6.  Secinājumi ierosinājumi    13
7.  Izmantotā literatūra    14
Darba fragmentsAizvērt

Katrs no mums ikdienā sastopas ar reklāmu, pat ja mēs nelasām avīzes, neskatāmies televizoru vai neklausāmies radio, tik un tā mēs satopamies ar reklāmu. Reklāma mūsdienās ir komunikācijas veids, kas palīdz rast atbildi uz cilvēka vajadzībām un vēlmēm, informējot cilvēku par preču un pakalpojumu esamību. Reklāma ir ļoti varens masu ietekmes veids, kurš ikdienā netiek pietiekami augsti novērtēts, jo tā ir kļuvusi par ikdienas sastāvdaļu.
Personības, to vēlmes un vajadzības sabiedrībā ir ļoti atšķirīgas, tas faktiski izvirza prasību pēc atšķirīgas pieejas ne tikai preču un pakalpojumu klāstā, bet arī reklāmas pieejā. Vēlējos izzināt, kā cilvēki uztver reklāmu dažādos vecumposmos. Interesēja, kuras reklāmas cilvēki ievēro vairāk un kuras mazāk. Kādi ir katra cilvēka kritēriji labi un slikti veidotai reklāmai, kas ir tie faktori, kas liek cilvēkam ievērot reklāmu. Svarīgi ir noskaidrot vai jauniešu reklāmas gaume un izpratne par labu reklāmu, atšķiras no pieaugušo gaumes reklāmas jomā.
Tēmas izpētes apraksts
Lai noskaidrotu kā un vai atšķiras jauniešu un pieaugušo reklāmas uztvere, sapratne un gaume, tika izveidota anketa. Anketas mērķis ir uzzināt divu dažādu vecumposmu viedokli un priekšstatus par labu reklāmu un reklāmu kopumā. Vai un kā atšķiras konkrēto vecumposmu gaume reklāmā.

Izpētes gaitas apraksts
Jauniešu vecumgrupā tiks veikta izpēte jauniešiem vecumā no 15 līdz 18 gadiem, savukārt, pieaugušie vecumā no 21 līdz 50 gadiem. Anketā ietverti 8 jautājumi. Atbildes uz tiem sniegs vispārējus priekšstatus par to kā jaunieši un pieaugušie uztver reklāmu.
Tiek aptaujāti 40 respondenti – 20 katrā vecuma grupā.
Respondenti tiek izvēlēti nejauši. Svarīgi, lai anketa netiek aizpildīta steigā un pavirši, tādēļ katram respondents individuāli tiek informēts, ka tieši viņa sniegtās atbildes būs svarīgas šai pētījuma. Anketā netiek lūgts uzrādīt respondentu vārdu, uzvārdu un citus datus, līdz ar to anketas ir anonīmas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties