Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Politiskās līdzdalības veidi. Līdzdalības motivācija. Vēlēšanas

     

    Referāts3 Politika

0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:516152
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Politiskā līdzdalība ir pilsoņu politiskā aktivitāte, kuras mērķis ir ietekmēt politiskās sistēmas darbību. Izšķir vairākus politiskās līdzdalības veidus. Sabiedrības aktivitāte un piedalīšanās katrā no šiem līdzdalības veidiem var atšķirties. Politisko līdzdalību nosaka arī politiskā ieinteresētība, kura Latvijā pagaidām ir samērā zema.
Vispopulārākais politiskās līdzdalības veids ir vēlēšanas. Iespējams, ka tas tā ir tāpēc, ka vēlēšanas neaizņem daudz laika, bet tai pašā laikā ietekmē politisko situāciju valstī un tādejādi izteikt atbalstu kādai partijai un atbalstīt šīs partijas mērķus un idejas. Protams, ka pirms katrām vēlēšanām tiek rīkotas vēlēšanu kampaņas, kurās partijas izsaka savus nākotnes mērķus, iepazīstinot ar savu partijas programmu un sola tautai palīdzēt. Piedalīšanās vēlēšanu kampaņās arī ir viens no politiskās līdzdalības veidiem. Tas vairs nav tik vienkārši, kā tikai piedalīšanās vēlēšanās, jo šīs kampaņas ir diezgan laikietilpīgas un prasa no cilvēkiem ieguldīt daudz laika un centības, jo ar šīm kampaņām katra partija cenšas sev piesaistīt pēc iespējas lielāku skaitu potenciālo atbalstītāju, kuri par viņiem balsotu vēlēšanās.
Varbūt ne tik populārs, bet diezgan labs politiskās līdzdalības veids ir kontaktēšanās ar varas pārstāvjiem, kad pilsonis var sev vai sabiedrībai svarīgus jautājumus uzdot kādai valsts varas institūcijai vai vērsties pie konkrētas amatpersonas, lai šī persona sniegtu atbildes uz cilvēkus un sabiedrību interesējošām lietām.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1356738
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties