Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:464825
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lai saprastu darbu, to vispirms ir jāredz plašas sociālās institūcijas, pazīstama kā ekonomika, kontekstā. Visa sabiedrība ir organizēta apkārt ekonomikai. Sabiedrības ekonomika ir sistēma, kas ir radīta, izpildīta un patērēta ar produktiem un pakalpojumiem. Kā sabiedrībā ekonomikas struktūra ir organizēta veido lielas atšķirības ne tikai tam, kā darbs tiek paveikts, bet plašāk, pilnībā ietekmē cilvēka pieredzi sabiedrībā.
Industriālā revolūcija dod veidu kā attīstīties postindustriālai sabiedrībai – ekonomikas attīstības sistēma ar tālejošiem rezultātiem un sekām pat to kā sabiedrība ir organizēta. Lauksaimniecības attīstība sabiedrībā sekoja tehnoloģiju attīstībai, kas veicināja cilvēkus paplašināt vienkāršos ēdiena produktus no medībām un iegādāties tehniku lielākas produkcijas iegūšanā un ražošanā.
Ļoti daudzās valstīs pastāv jauktās ekonomiskās sistēmas, bet trīs galvenās ekonomiskās sistēmas ir:
1.Kapitālisms – ekonomiska sistēma, kas ir balstīta uz tirdzniecības konkurences principiem, privātiem īpašumiem un nodarbošanās peļņas gūšanai. Kapitālās sabiedrības robežās - akciju īpašniekiem pieder korporācija vai arī daļa no bagātības. Zem kapitālisma īpašnieki tur to, kas ir saražots ekonomikā; tie ir viņu ienākumi, kas var būt naudas formātā, finansiālās vērtības un citas preces.
2.Sociālisms – ekonomiska institūcija, kas raksturīga valsts īpašumattiecībām un galvenām saimniecības industrijām; produkcijas līdzekļi ir valsts īpašums. Ļoti daudzās nācijās kapitālisma vispasaules spēki ir sajaukti kopā ar sociālisma pamatprincipiem. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1165485
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties