Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:310268
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kara stratēģiskie plāni. Vācija – fon Šlīfena un Moltkes stratēģiskais plāns – Atrs negaidīts uzbrukums ziemeļfrancijai caur beļģiju un luksenburgu. Apiet loku uz austrumiem un kopā ar austroungāriju uzbrukt novājinātajai krievijai šis plāns neparedzēja anglijas iesaistīšanos karā. Francija – nebija noteiktu uzbrukšanas plānu bet bija 16 pasīvās aizsardzības plāni, kuri balstījās uz tiešu frontālu aizsardzību. Krievija – kara plānu nebija, jo notika armijas reforma. Viņai bija izstrādāts tikai neliels rīcības plāns attiecībā uz balkānu pussalu. Lielbritānija – karu plānu nebija, jo Lielbritānija sevi uzskatīja par varenāko un spēcīgāko valsti eiropā līdz ar to bija spējīga atvairīt jebkuru uzbrukumu. ASV – kara plāni nebija, jo viņi nevēlējās karot (17.g. aprilī ASV karā tomēr iesaistās, jo notiek insidents divu mēnešu laikā neitrālajos ūdeņos vācu zemūdenes nogremdē ap 600 tirdzniecības kuģus.
Kara cēloņi un iegansts. Cēloņi - *velme vadošo valstu monarhiem pārdalīt pasauli savās ietekmes sfērās un iegūt jaunas teritorijas un kolonijas; *vadošo valstu monarhu velme būt pirmajiem, bagātības, varas, noteicējam starptautiskajā jomā, dod iespēju būt pēdējam lai noteiktu vai izlemtusvarīgu jautājumu; *atgūt 19.gs.vidū un beigās notikušo karu rezultātā savas zemes un teritorijas; *no esošajām krievijas, austroungārijas, osmaņu impērijas izstāties un izveidot savas nacionāli neatkarīgas valstis ar savu reliģiju, kultūru un nacionālo piederību; *militārisma politika; *mazās valstis grib līdzināties lielam valstīm. Iegansts – 1914.g. 28.jūnijā austroungārijas troņmantiniek princis Francis Ferdinants viesojāsSarājevā un attentāta laikā serbu students – nacionālist Gabrila Princips nogalina šo princi. 1914.g. 28.jūlijā austroungārija piesaka karu serbijai.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1210158
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties