Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:144243
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.12.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

Soda progresīvā izpilde ir aprakstīta Latvijas Sodu izpildes kodeksā, 50.1. pantā, kur ir iekļauti soda izciešanas noteikumi un mērķis. Latvijas Sodu izpildes kodeksa, 50.3. pants. nosaka soda izpildes režīma noteikšanas kārtību un noteikumus. Latvijā brīvības atņemšanas soda progresīvā izpilde tiek nodrošināta slēgtajos cietumos, daļēji slēgtajos cietumos un atklātajos cietumos. Notiesātie slēgtajos cietumos sodu izcieš trijās režīma pakāpēs – zemākajā, vidējā un augstākajā, bet daļēji slēgtajos cietumos – divās režīma pakāpēs – zemākajā un augstākajā. Brīvības atņemšanas soda izciešanu notiesātie slēgtajos un daļēji slēgtajos cietumos uzsāk soda izciešanas režīma zemākajā pakāpē, izņemot ar īslaicīgu brīvības atņemšanu notiesātos un notiesātos, kuriem tiesa neizciesto sodu – piespiedu darbu vai naudas sodu – aizstājusi ar brīvības atņemšanu. Šie notiesātie brīvības atņemšanas sodu izcieš daļēji slēgtā cietuma soda izciešanas režīma augstākajā pakāpē.
Soda progresīvā izpilde pamatojas uz notiesāto klasifikāciju katra brīvības atņemšanas iestādes veida un režīma ietvaros (izņemot atklātos cietumus un nepilngadīgo audzināšanas iestādes, kurās soda izciešana netiek iedalīta pakāpēs), kā arī notiesāto pārvietošanu no viena veida cietuma uz cita veida cietumu, ņemot vērā izciestā soda daļu un notiesātā uzvedību. Tās mērķis ir pakāpeniska soda izciešanas režīma mīkstināšana, lai sagatavotu notiesāto atbrīvošanai un veicinātu viņa iekļaušanos dzīvē pēc soda izciešanas, vai arī pastiprināšana, lai nodrošinātu likuma prasībām atbilstošu notiesātā uzvedību, tādā veidā panākot soda izpildes režīma atbilstību notiesātā uzvedībai un resocializācijas pakāpei.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1382597
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties