Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:743125
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.10.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vides tiesības mūsdienas ir ļoti aktuāla un īpaši svarīga tiesību nozare, kas juridiski palīdz saglabāt u aizsargāt lielākas valsts un cilvēces vērtības – dabiskos dzīves apstākļus, kurus veido zeme un tās dzīļu bagātības, meži, ūdeņi, augi, dzīvnieki, atmosfēras gaiss. Visi šie dabas objekti kopā veido cilvēka apkārtējo dzīves vidi no kuras kvalitātes ir atkarīga viņa veselība un pat dzīvība, labklājība un darba spējās.
Vides tiesiska aizsardzība ar likumu ir kļuvusi par pasaules un arī Latvijas svarīgāko problēmu. Pēdējos gados tā tiek intensīvi risināta ar starptautisko konvenciju un valstu nacionālās likumdošanas starpniecību, jo patreiz ir periods, kad strauji samazinās mežu platības, lauksaimniecībā izmantojamo zemju platības tiek pamestas novārtā, notiek ūdeņu un gaisa piesārņošana ar cilvēka veselībai kaitīgām vielām. Tas viss kopā arvien vairāk apdraud nākamo paaudžu dzīves apstākļus un kopumā pat cilvēka eksistenci.
Arī Latvijas skaistās un daudzveidīgās dabas saglabāšana un aizsardzība ir viens no Latvijas pamatuzdevumiem, kura risināšanai jāveltī maksimālas valsts un pašvaldību institūciju, kā arī cilvēku pūles un rūpes. Sevišķi aktuāli tas ir tieši pašreizējā periodā, jo mainās dabas objektu īpašnieki, tiek veidotas jaunas lauksaimniecības un rūpniecības ražotnes un uzņēmumi.
Nenoliedzami, ka šodien vides aizsardzības principi ir guvuši sabiedrības atbalstu, tomēr vel daudz jāizdara, lai mainītu iedzīvotāju, uzņēmēju un amatpersonu uzvedību ikdienas darbībā, lai saglabātu un uzlabotu valsts dabisko vidi.
Izvērtējot Latvijas vides stāvokli var secināt, ka vel daudzās vides jomās ir jāiegulda pamatīgs un ilgstošs darbs, kā arī atbilstoši līdzekļi, par ko liecina Latvijas un ES sarunu sadaļā „Vides aizsardzība” noteiktie pārējas periodi, kuri ietverti arī Nacionālajā vides politikas plānā.
1.jaut. Kas ir ekoloģisko tiesību priekšmets?

Ekoloģija – zinātne par organismu un vides attiecībām, savukārt, tiesības – ir valsts varas izdotajos likumos un pieņemtajos lēmumos ietvertas normas un noteikumi. Tās galvenais uzdevums ir izstrādāt teorētisko bāzi pasākumu sistēmai, kas līdzsvarotu pieaugošās cilvēka prasības un planētas potenciālās iespējas tās apmierināt. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties