Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:699897
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Izvēloties šī pētījumu analīzei, es vadījos pēc manis pašu interesējošiem faktoriem. Šis pētījums, ko vēlos analizēt ir veikts par televīziju, tātad Ziņu atlasi un ziņu izlaiduma veidošanu Latvijas Nacionālajā televīzijā. Mana ikdienas dzīve ir bieži vien piesātināta ar dažādiem masu mēdijiem, it īpaši vienmēr mēģinu pievērst uzmanību tieši ziņām, kas tiek pasniegtas televīzijā. Mans kritērijs to izvēlē ir atkarīgs pēc to satura – pats svarīgākais, lai tās būtu visaptveroša, bet nekādā gadījumā skopa informācija, kas vēstī par lokālo, tā arī par internacionālo ziņu.
Pētījuma analīzes gaitā centīšos noskaidrot pamatjautājumus, pēc kādiem kritērijiem pētījums ir veikts, kā arī vai to var uzskatīt par izdevušos. Noteikti pievērsīsim uzmanību kādam mērķim šis pētījums tika sagatavots, kā arī informācijas pārskatāmība pētījumā.
Ne mazāk svarīgi ir arī uzzināt to, cik pamatota ir šādu vai citādu ziņu informācijas izvēle, tā skaidrojumam mēģināšu iegūt kādu informāciju no Pamela J. Shoemaker grāmatas „Gatekeepeing”.

Pētījuma pasūtītāji.
Pētījums ticis sagatavots pēc Nacionālas Televīzijas un Radio padomes pasūtījuma. Kā minēts pētījumā, tad tas ir sagatavots 2005.gadā, bet pati izpēte ir bijusi 2004. gada nogalē. Meklējot šādu pētījumu atkārtoti, ar aktuālāku tā izpildes datumu vai vecāku veikšanas datumu, neizdodas iegūt, līdz ar to varu secināt, ka šāds pētījums ir bijis līdz šim vienīgais, tamdēļ arī nebūs iespējams veikt pētījumu salīdzinājumu, atkarībā pēc to izpildes laika.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties