Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:113551
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Rezumējums    2
  Abstract    3
  Ievads    4
  Teorētiskā daļa    6
1.  Regresija    6
2.  Regresija Z.Freida skatījumā    7
3.  Regresija kā psihoanalīzes neatņemama sastāvdaļa    9
4.  Makdugala regresijas iedalījums    11
5.  Levina aizvietojošā regresijas teorija    13
6.  Kulbergs par regresiju    14
7.  Laika orientācijas koncepcija    16
8.  Identitātes veidošanās un personības regresija    18
  Kopsavilkums    20
  Nobeigums    22
  Izmantotā literatūra    24
  Bibliogrāfija    25
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

Mana kursa darba mērķis ir sniegt vispārīgu priekšstatu par to, kas ir regresija, kādi ir regresijas veidi, tās pozitīvās un negatīvās puses un, to, kādos apstākļos un kāpēc cilvēks regresē.
Sava kursa darba ietvaros es teorētiski pētīšu arī orientāciju uz pagātni. To, kas ir orientācija uz pagātni, kādos gadījumos cilvēks ir orientēts uz dzīvošanu pagātnē un to, kāda ir saistība starp personības regresiju un orientāciju uz pagātni.
Svarīgākā izmantotā litereratūra un avoti uz kuriem balstu savu kursa darbu ir - Zigmunda Freida „Ievadlekcijas psihoanalīzē”, Juhana Kulberga „Dinamiskā psihiatrija”, Kurta Levina „Lauka teorija sociālajās zinātnēs”, P. Fraisa (Fraisse) „ Laika psiholoģija”, kā arī R. Līdermana (Lederman) „Regresija un stagnācija”.
Uz doto momentu, regresija nav īpaši aktuāla tēma izpētei, taču tajā pašā laikā, tai tādai vajadzētu būt, jo nelabvēlīga ekonomiskā situācija valstī rada apstākļus tam, lai cilvēki regresētu. Ne tikai bezdarbs, bet arī viss, kas no tā izriet var būt par cēloni regresijai.
Manuprāt, ir svarīgi veikt pilnvertīgu regresijas izpēti, veikt apkopojumu un popularizēt regresiju ne tikai to cilvēku vidū, kas ar regresiju strādā, bet arī to cilvēku vidū, kas nav saistīti ne ar psiholoģiju, ne medicīnu ne arī kādu citu specifisku profesiju, kas savā darbā saskaras ar šo terminu. Ir būtiski, lai ikviens cilvēks izprastu regresijas būtību, tās rašanās cēloņus un tās pazīmes, jo identificējot regresiju ikviens civēks varētu palīdzēt regresējušajam.
Manuprāt, pastiprināta, uzmanība šī fenomena izpētē ir nepieciešama, jo tā ieviešana ikviena cilvēka dzīvē, kā ikdienišķa parādība, varētu mums pašiem, lielā mērā palīdzēt. Ja ikviens spētu palīdzēt gan sev gan otram cilvēkam, atpazīstot savā vai otra cilvēka uzvedībā nelabvēlīgās regresijas pazīmes, tad, manuprāt, mums daudz retāk nāktos saskarties ar cilvēkiem, kuri jūtas nelaimīgi, jo viņi nesaprot kas ar viņiem notiek, kā viņi jūtas, ko viņi vēlas utt.
Uz doto momentu teorētiski ir veikta regresijas klasifikācija un katra regresijas veida apraksts. Ir zināms kādos apstākļos un kādēļ notiek regresija. Būtiski, ka regresija tiek aplūkota gan no pozitīvā gan negatīvā aspekta t.i. regresija nav tikai primitivizācija un infantila uzvedība, bet arī absolūti nepieciešama, lai ikviens cilvēks spētu saglabāt psihisko veselību, mākot atslēgties un atpūsties saspringtās situācijās. Ir zināms arī tas, ka primitivizācija un fantazēšana ir būtiskākās un raksturīgākās regresijas pazīmes.
Kursa darbs tiks strukturēts, sākotnēji definējot terminu „regresija” un izpētot, kādas regresijas teorijas tiek piedāvātas literatūrā. Piedāvātās regresijas koncepcijas savā starpā tiks salīdzinātas un tiks izdarīti atbilstoši secinājumi Turpinājumā tiks aprakstīta Fressa koncepcija par orientāciju laikātā un iepretī aprakstīta Levina laika perspektīva, kas savā starpā tiks salīdzinātas. Orientācija laikā un laika perspektīva tiks analizētas regresijas kontekstā un tiks meklētas likumsakarības, lai izdarītu atbilstošus secinājumus.
Kursa darba noslēgumā tiks veikts vispārīgs visa kursa darba teorētiskās daļas kopsavilkums, kas sevī ietvers atbildes uz visiem būtiskākajiem jautājumiem – kas ir regresija, kas ir orientācija laikā, kādos apstākļos un kādēļ notiek regresija, kādēļ cilvēki mēdz būt orientēti uz dzīvošanu pagātnē; regresijas pazīmes un regresijas saistība ar orientāciju laikā.
Kursa darba mērķis: 1) noskaidrot personības regresijas saistību ar orientāciju laikā 2) sniegt vispārīgu priekšstatu par to, kas ir regresija un orientācija laikā.
Pētījuma priekšmets: personības regresija un orientācija laikā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1125376
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties