Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:853679
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS   
1.  Personāla atlases veidi   
1.1.  Iekšējā atlase   
1.2.  Ārējā atlase   
2.  Personāla atlases struktūra   
2.1.  Galvenie posmi personāla atlasē   
2.2.  Atlases norise uzņēmumā SIA „AM”   
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI   
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS
Personāls kļuvis par organizācijas stratēģisko resursu, tāpēc veiksmīga biznesa priekšnoteikums ir prasmīga personāla atlase. Ir vispārzināms fakts, ka tieši darbinieks ir uzņēmuma lielākā vērtība un kapitāls, tāpēc droši var apgalvot, ka no personāla atlases procesa kvalitātes ir atkarīga uzņēmuma pastāvēšana un attīstība. Darbinieku pieņemšana darbā ir būtiska uzņēmuma personāla menedžmenta sastāvdaļa. Atlasītie cilvēki ir organizācijas nākotnes iespēja un lēmumam par darbinieku pieņemšanu darbā ir ilgtermiņa sekas.
Pašreizējā brīdī Latvija ir saskārusies ar ekonomikas pieauguma tempu mazināšanos, tomēr neviens nevar precīzi prognozēt, cik tas būs straujš un cik ilgi turpināsies. Savukārt uzņēmumiem tas nozīmē pieprasījuma izmaiņas, pieaugošas izmaksas, kas prasa elastīgu un ekonomisku attieksmi pret visiem resursiem, tai skaitā darbaspēka resursiem.
Ņemot vērā iepriekš minēto, kā arī tēmas aktualitāti mūsu valsts uzņēmējdarbības attīstībā un nemitīgās izmaiņas darba tirgū, izvēlēta referāta tēma „Personāla atlases veidi un struktūra uzņēmumā”.
Darba galvenais mērķis ir teorētiski izpētīt un analizēt personāla atlases veidus, pamatprincipus un struktūru , un veikt šo procesu izvērtēšanu un analīzi uzņēmumā SIA „AM”.
Noteiktā mērķa realizēšanai autore ir izvirzījusi sekojošus uzdevumus :
1) studēt teorētisko literatūru un materiālus par personāla atlasi ,
2) izpētīt personāla atlases pamatprincipus, metodes un norisi uzņēmumā SIA ”AM”;
3) konstatēt vājās vietas un nepilnības personāla atlases gaitā pētītajā uzņēmumā,
5) izstrādāt priekšlikumus un izdarīt secinājumus par personāla atlases procesa pilnveidošanu pētītajā uzņēmumā.
Šī darba pirmajā nodaļā autore detalizētāk aplūko vienu no personāla vadīšanas funkcijām – personāla atlasi, tās veidus – iekšējo un ārējo atlasi un metodes, dažādus nosacījumus, kas nepieciešami veiksmīgai personāla atlasei, kas arī pierāda tās nozīmīgumu uzņēmuma pastāvēšanā un attīstībā.
Šī darba otrajā nodaļā autore izpētīs atlases struktūru: personāla plānošanu, sagatavošanās procesu personāla atlasei un stratēģijas izvēli, darba sludinājumus, darbu ar pretendentu iesniegtajiem dokumentiem un CV (Curriculum Vitae), darba intervijas, atsauksmes, iegūtās informācijas apkopojumu un izvērtējumu un lēmuma pieņemšanu, piedāvājuma izteikšanu, atbildes nosūtīšanu neatbilstošajiem kandidātiem un visbeidzot efektivitātes izvērtēšanu.
Darbā izmantota mācību un izzinošā literarūra, tai skaitā tādu Latvijas vadošo personāla speciālistu kā Ilgvara Foranda, Ineses Ešenvaldes, Ilzes Boitmanes, Ineses Vorončukas sarakstītās grāmatas, kā arī normatīvie akti, publikācijas presē, informācija no interneta datu bāzes, SIA „AM”gada pārskati un iekšējie dokumenti un mācību prakses laikā iegūtie materiāli - kopā 12 avoti. Kā aktuāls izziņas materiāls darba tapšanā tika izmantots laikraksts „Dienas Bizness” un tā pielikumi „SALDO”, kas regulāri publicē jaunākās aktualitātes personālvadībā un darba tirgū kopumā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1117491
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties