Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:356396
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.10.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  APZĪMĒJUMU SARAKSTS    5
  IEVADS    6
1.  PERSONĀLA ATLASES PAMATPRINCIPI    8
1.1.  Personāla atlases teorētiskais raksturojums    8
1.2.  Personāla atlases praktiskās īpatnības    13
2.  DARBA TIESISKO ATTICĪBU DIBINĀŠANA    17
2.1.  Darba tiesisko attiecību dibināšanas regulēšana LR likumdošanā    17
2.2.  LR reģistrētu uzņēmumu darba līgumu analīze    25
2.2.1.  Viļakas novada domes darba līguma analīze    25
2.2.2.  SIA „Holding Company 2” darba līguma analīze    26
3.  UZŅĒMUMA „XXX” PRASĪBU PROFILA UN DARBA LĪGUMA PARAUGA IZVEIDE    27
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    29
  PIELIKUMI    31
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
LR teritorijā kā visplašāk izmantota vakanču reklamēšanas metode ir darba sludinājumu izvietošana internētā. Autora savākta informācija parāda, ka vidēji un, galvenokārt, mazi uzņēmumi ignorē pat minimālas standartprasības un izvieto diskriminējušus sludinājumus. LR likumu neievērošana uzņēmumam var radīt problēmas un pievest pie nopietnām sekām, lai novērst tādu precedentu parādīšanos, autors piedāvā uzticēt darba sludinājuma izstrādi LR likumdošanas jautājumos kompetentam cilvēkam un piedomāt pie sludinājuma formas un satura.
Pieteikumu analīze, veicot labāku pretendentu atlasi, bieži nedod vēlamu rezultātu – neizrāda amata prasībām atbilstošus pretendentus. Autors saskata, ka tam par iemeslu var būt viens no diviem diametrāliem faktoriem:
1. nepietiekošu prasību uzradīšana, veicot vakanču reklamēšanu, var pievest pie lielā pieteikumu daudzuma un / vai uzņēmuma pavirša attieksme var atbaidīt nopietnus pretendentus;
2. ar prasībām piesātināta vakances reklamēšana var atbaidīt potenciālus pretendentus, veidojot pretendentos nedrošību par atbilstību tiem.
Uzņēmuma uzveidotā prasību profila iekļautā informācijai jābūt pārdomātai – jāizvirza konkrētas prasības, ka arī nepiesātināt atlases kritērijus ar lieku informāciju vai izvirzīt paaugstinātas prasības.
Personāla atlase ir apjomīgs darbs, kas prasa gan lielu laika, gan līdzekļu ieguldījumu. Autora piedāvātā firmu pieredze parāda, ka nelielās firmas pieiet pie galīga lēmuma pieņemšanas pavirši. Personāla atlasei ir ārkārtīgi lielā nozīme un steiga tajā neiet par labu, tāpēc lai pietuvināt uzņēmumu maksimālai efektivitātei ir nepieciešams kvalitatīvs personāls, līdz ar to autors uzskata, ka nelielām firmām pēc iespējas vairāk uzmanības jāvelta personāla atlasei un galīga lēmuma pieņemšanai.
Darba tiesiskajās attiecībās ārkārtīgi lielu lomu spēle dokumentu izstrāde atbilstoši LR likumiem un normatīviem aktiem. Autora piedāvātie Viļakas novada domes un SIA „Holding Company 2” parāda, ka darba līgumi gan neatbilst, gan arī atbilst LR likumu normām. Neievērojot LR likumu normas uzņēmumam var stāties administratīva atbildība, lai novērstu tādu seku iestāšanos, autors rekomendē pastiprinātu uzmanību veltīt darba tiesisko attiecību regulējošu dokumentu izstrādei un neskaidrību gadījumos vērsties pie juristu konsultācijām.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1343793
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties