Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:410557
 
Vērtējums:
Publicēts: 31.01.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

PROTESTS
no bērnu puses vairāk ir kā izmisuma sauciens, ko pavada spītība. Tā viņš cenšas parādīt, ka arī viņš ir cilvēks ar savām domām un attieksmi pret dažādām lietām un apstākļiem. Šādu pozīciju bērns nereti “nes” sev visur līdz un vajadzīgā brīdī notiks psiholoģiska eksplozija. Atceros, kā jutos es skolas gados, kā man bija sevi jāaizstāv no nelabvēļiem. Taču pateicoties tam, es norūdījos un iemācījos turēties pretim dažādiem apstākļiem. Iemācījos nelocīties neviena priekšā. Jā, bet, diemžēl ir otrs variants; tevi saplosa! Aktīvajās protesta reakcijās bērns sevi it kā izlādē. Pasīvās protesta reakcijas izpausmēs vairāk raksturīga ir ieraušanās sevī, izvairīties no saskarsmes ar sabiedrību, kluss aizvainojums. Kaut gan, atceroties visas vērstās vardarbības pret mani no pamātes puses, manī bija it kā divi cilvēki. Uzvedos brīžiem kā agresivitātē un pēkšņā ieraušanās sevī.
Par vardarbību ģimenē mēs runājam tikai tagad, par mūsu jauno paaudzi. Taču problēma slēpjas dziļāk, no vardarbības cietušie- tagad jau pieaugušie- kā audzina savus bērnus? Piemēram- alkohohliķu ģimenēs bērni redz vienu ģimenes modeli, vai viņi spēs radīt , teiksim, normālu ģimenes atmosfēru? Kur redzēta vardarbība visādos veidos (skaidrā prātā būdami, bet aiz savas lielās egoisma pakāpes un pārākuma apziņas) – kā šie bērni veidos savas ģimenes, arī bez mīlestības. Ir daudzi, kas tukšumu aizvieto ar mīlestību pret savu ģimeni, bērniem. Tomēr zemtekstā ir šī Labās gribas spītība – es būšu citāda!!!. To spēj stipri norūdīti raksturi.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties