Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:496607
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  saturs    1
  Ievads    2
1.  Ūdens nozīme    3
2.  Pazemes ūdeņu raksturojums    5
2.1.  Piesārņojums    7
2.2.  Pazemes ūdeņu kvalitāte    9
3.  Pazemes ūdens āderes    11
  Secinājumi    13
  Izmantotā literatūra    14
Darba fragmentsAizvērt

Izvēlētais referāta temats ir „Pazemes ūdeņi”. Šāds temats ir izvēlēts, jo ūdens ir viens no nozīmīgākajiem dabas resursiem un pazemes ūdeņi, tieši avoti ir Latvijas bagātība. Ūdens kvalitāte un pieejamība ir svarīga visām dzīvām būtnēm. No ūdens atkarīga cilvēka eksistence un attīstība. Pieejamo ūdens resursu daudzums, gan to sastāvs ir nozīmīgs apdzīvoto vietu, ražošanas un lauksaimniecības attīstības nodrošināšanai. Darbā tiks raksturots ūdens nozīmīgums cilvēka dzīvē, pazemes ūdeņu raksturojums, to piesārņojums un kvalitātes rādītāji, pazemes ūdens āderes. Rakstot darbu tika izmantoti seši literatūras avoti: speciālā literatūra un interneta resursi. Lai darbā atspoguļotie dati būtu vieglāk uzskatāmi tie tika apkopot tabulās, respektīvi, pasaules ūdens resursi un izcilākie Latvijas avoti. Darbs sastāv no 15 lapām, ietverot saturu, ievadu, darba pamatdaļu, secinājumus un izmantoto literatūru.

Ūdens uzreiz pēc skābekļa ir otra svarīgākā lieta, kas nepieciešama dzīvam organismam. Ūdens ir unikāls līdzeklis ne tikai slāpju remdēšanai, tā ir unikāla vide, kas nepieciešama bioloģisko procesu norisei. Ūdenī veidojusies pirmatnējā dzīvība, arī visas dzīvo organismu bioķīmiskās reakcijas realizējas ūdens vidē. Kvalitatīvs ūdens nenodrošina tikai fizioloģisko funkciju veikšanu, tas nodrošina arī labsajūtu un komfortu. Un galu galā 65-75% mūsu ķermeņa ir ūdens.
Dietologs Andris Brēmanis uzsver, ka bez pārtikas cilvēks var izdzīvot pāris mēnešu, bet bez ūdens – divas trīs dienas, atkarībā no ķermeņa īpatnībām: no tā, cik daudz svīstam un kustamies. Cilvēkam dienā nepieciešams uzņemt vismaz 1,5-2,5 litrus ūdens. Tas nenozīmē, ka šis ūdens ir jāuzņem tiešā veidā. Ja uzturā lieto pietiekami daudz augļu un dārzeņu, tad arī saņem pietiekami daudz šķidruma. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties