Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:477840
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 20 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Ietekmes teorijas    4
1.1.  Patērētājsabiedrības teorijas    4
1.2.  Agenda setting teorija    7
1.3.  Kultivācijas teorija    8
2.  Identifikācijas saiste ar medijiem    9
3.  Analīzes metode – satura analīze    11
  Secinājumi    18
  Literatūra    19
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienu pasaule ir augoša patērētāju sabiedrība, kas kā lielāko vērtību saskata iepirkšanos, kvalitatīvu pakalpojumu saņemšanu, jaunākās modes tendences. Sabiedrības vērtību sistēma diktē, ko ražot un ko neražot.
Patērētājsabiedrība arvien vairāk pāriet uz simbolu patērēšanu, un tieši to piedāvā masu jeb popkultūra. Patērējot šādu produkciju, mēs iemācāmies un sev par saistošām pieņemam tajā esošās normas un vērtību hierarhijas. Šīs vērtības tiek popularizētas caur medijiem, tāpēc svarīgi izpētīt, kā tas izpaužas, kādā veidā medijos, šajā gadījumā laikraksts “Diena”. Mediji ir galvenais ietekmes avots, mediji veido sabiedrisko domu, tāpēc svarīgi ir analizēt, kā mediji nosaka dienaskārtību (kā mediji izvēlas, kādu informāciju sniegt auditorijai). Mediji ieņem svarīgu lomu sabiedrības socializācijas procesos. Tā kā mediji ir viens no lielākajiem masu informācijas avotiem, tie ietekmē sabiedrības rakstura un sabiedriskās domas veidošanos. Latvijā vēl joprojām veidojas pilsoniskā sabiedrība un mediji ir būtiska tās sastāvdaļa.
Vērtības tiek popularizētas ar reklāmas vai reklāmrakstu palīdzību, jo tā mums apgalvo, kas ir labs, ko mums vajag. Mēs dzīvojam patērētāju ērā, reklāmas laikmetā, dēvējot sevi par informācijas sabiedrību, bet patiesībā pareizāk būtu teikt reklāmas sabiedrība, jo visur esošās reklāmas netiešā un tiešā veidā sabiedrībai stāsta un rāda kā jāizskatās, kas jāēd, jādzer, ar ko jābrauc, kas jālasa un kas jāskatās. Taču diskutējams ir jautājums, vai tas, ka esam patērētājsabiedrība, ir labi vai slikti. Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Jānis Stradiņš savulaik pilnsapulcē „Ilgtspējīga attīstība Latvijā- 10 gadi pēc Rio- 1992 sanāksmes un 10 Latvijas neatkarības gadi” (Rīgā, 2002. gada 17. oktobrī) skaidrojis, ka pirms 20- 30 gadiem pasaulē aizsākās diskusija, ka sabiedrība nedrīkst attīstīties kā patērētāju sabiedrība vien, ka ir jāsabalansē trīsvienība: ekonomika, sociālie faktori un vides kvalitāte.1…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1202768
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties