Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:459544
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.01.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Būtiski ir atzīmēt, ka gadījumā, ja privātpersona nav saņēmusi nekādu atbildi uz iesniegumu par administratīvā akta izdošanu (proti, uz iesniegumu Administratīvā procesa likuma izpratnē), viņa arī var apstrīdēt un pārsūdzēt šādu rīcību, taču prasījums šādā gadījumā ir nevis faktiskās rīcības veikšana (tātad kaut kādas atbildes sniegšana), bet gan prasījums par attiecīgā administratīvā akta izdošanu atbilstoši Administratīvā procesa likuma 184. panta 1. punktam. Privātpersonas interesēs ir saņemt konkrēto administratīvo aktu, nevis atbildi vai informāciju kā tādu. Atbilstoši Administratīvā procesa likuma 188. panta piektajai daļai, ja iestāde vai augstāka iestāde nav pieteicējam paziņojusi savu lēmumu sakarā ar viņa iesniegumu, pieteikumu tiesā var iesniegt viena gada laikā no dienas, kad persona ar iesniegumu vērsusies iestādē vai augstākā iestādē.
Iesniegumu likuma 10. panta trešajā daļā teikts, ka iesnieguma atstāšana bez izskatīšanas vai citāda atteikšanās atbildēt uz iesniegumu ir apstrīdama un pārsūdzama kā administratīvais akts. Atšķirībā no neatbildēšanas vispār, kas rada tikai faktiskas sekas, atteikums satur tiesiskus apsvērumus - kaut kādu apstākļu dēļ atbilde nepienākas. Tā kā šādā gadījumā atbilde satur arī tiesiskus apsvērumus, tā pārsūdzama kā administratīvais akts. Taču "kā administratīvais akts" nenozīmē, ka šādā gadījumā tiesā jāprasa administratīvā akta izdošana. Tiesā atbilstošākais prasījums ir tas pats kā neatbildēšanas gadījumā, proti, faktiskās rīcības veikšana - atbildes sniegšana (nevis administratīvā akta izdošana).

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties