Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:319773
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.06.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Latvijas Republika atbild par attiecīgās deleģētās valsts pārvaldes funkcijas vai pārvaldes uzdevuma tiesisku un lietderīgu izpildi. Pašvaldību padotības veidu un saturu nosaka normatīvie akti. Pašvaldību darbību pārrauga Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. Valsts pārvaldes iestādēm un amatpersonām, kuras likumos paredzētajos gadījumos un noteiktajā kārtībā pārrauga pašvaldību darbības likumību un konstatē, ka pašvaldības dome, tās priekšsēdētājs, priekšsēdētāja vietnieks, kā arī citas pašvaldības institūcijas nepilda vai pārkāpj Satversmi, likumus, Ministru kabineta noteikumus vai arī nepilda tiesas spriedumus, ir pienākums par to ziņot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.
Kaut arī pašvaldību saistošie noteikumi ir Latvijas tiesību sistēmā viszemākie, bet tomēr tie konkrētajā teritorijā ieņem nozīmīgu vietu, jo teritorijas iedzīvotājiem tie ir jāievēro un pamatojoties uz tiem var veikt vai gluži otrādi tie var ierobežot personu darbības. Noteikumi ir saistoši konkrētās teritorijas iedzīvotājiem kā arī tās viesiem. Noteikumi tiek izdoti, lai tos ievērotu un, ja netiek tie ievēroti, tad personai tiek paredzēta administratīvā atbildība, ja tas ir noteikts noteikumos.
Pašvaldības nolikums ir saistošie noteikumi, kas nosaka pašvaldības pārvaldes organizāciju, lēmumu pieņemšanas kārtību, iedzīvotāju tiesības un pienākumus vietējā pārvaldē, kā arī citus pašvaldības darba organizācijas jautājumus. Pašvaldības nolikums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā parakstīšanas, ja nav noteikts kā citādāk. Kad šie noteikumi ir pieņemti, tad otrajā dienā tiem jau jābūt pieejami sabiedrībai, lai varētu ar tiem iepazīties.
Uzskatu, ka ļoti labi ir tas, ka lēmuma projektus var iesniegt gan priekšsēdētājs, gan domes komitejas, gan deputāti un ārkārtas sēdes ierosinātājs, jo tādējādi manuprāt tiek uzklausīts lielākas sabiedrības viedoklis un tā var iesniegt savus lēmuma projektus, kurus jau agrāk vēlējušies realizēt, bet nav bijusi tāda iespēja.
Uzskatu, ka labi arī ir tas, ka sabiedrībai ir iespēja ar projektiem iepazīties un par tiem izteikt savu viedokli, jo manuprāt sabiedrības viedoklis ir ļoti svarīgs, jo izmaiņas saista tieši viņus.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties