Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:483618
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.09.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  PNSF vēsture    4
2.  Nākotnes daudzskaitļa forma    5
3.  PNSF savu un pasaules nākotņu redzējumi    6
4.  PNSF lomas un dimensijas, darbība mūsdienās    7
5.  Nākotņu redzējums pasaulē    9
  Nobeigums    9
  Literatūras saraksts    10
  Pielikums    11
Darba fragmentsAizvērt

Nākotni nevar paredzēt. Tomēr katram no mums ir loma jebkādu nākotņu konstruēšanā. Cilvēkiem nekad agrāk nav bijusi lielāka ietekme uz mūsu dabas, bioloģijas un dzīves nākotnēm. Šai ietekmei ir milzīgs spēks mūsu nākotņu veidošanā, tomēr mums pietrūkst gan ētikas, gan institūcijas, kas atbildīgi veiktu regulāciju mūsu ietekmei uz nākamajām paaudzēm. Nākotņu studijas veicina daudzo iespējamo nākotņu apzināšanu un veicina dialogu starp grupām, kas savās vīzijās sacenšas vai konfliktē. Tas mēģina uz sevi centrēto šodienas pasauli pārveidot par uz nākotni orientētu kultūru rītdienai. (Džims Deitors)

Uzskats par alternatīvām nākotnēm draud visiem, kas tic, ka nākotne ir iepriekš noteikta vai, ka priekšā ir tikai viens virziens. Paredzēšanas izmantošana netiek noliegta vienkārši tādēļ, ka nākotne nav paredzama vismaz tālākā termiņā, vai tādēļ, ka tā nav iepriekš nolemta. Identificējot un paredzot alternatīvās nākotnes vīzijas, mēs varam būt labāk informēti par pieejamām izvēlēm šodienas lēmumu pieņemšanai un darbībām.

Pasaules Nākotņu Studiju Federācija (PNSF) ir vieta, kur var notikt ideju, vīziju un plānu stimulācija, apmaiņa un pārbaude alternatīvām ilgtermiņa nākotnēm. Federācija veicina un mudina nākotņu studijas. PNSF mēģina nodrošināt pilnīgu darbības un diskusiju brīvību starp tās locekļiem un Federācijas robežās. Lai sasniegtu savu mērķi, Federācija meklē ciešu sadarbību ar izglītības, zinātnes, kultūras, mākslas un citām institūcijām, asociācijām un organizācijām visās nākotņu studiju jomās, jo sevišķi Apvienoto Nāciju lokā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties