Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:215039
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.02.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Stratēģiskās uzvedības nozīme, kas ļauj uzņēmumam izdzīvot konkurences cīņā ilgā perspektīvā, ir spēji palielinājusies pēdējās desmitgadēs. Apkārtējās vides izmaiņas; patērētāju pieprasījuma jauni veidi, to pozīciju izmaiņas; resursu izmantošanas konkurences pieaugums; biznesa internacionalizācija un globalizācija; jaunu iespēju parādīšanās biznesam, ko dod zinātniski-tehniskais progress; informācijas tīklu izveide, kas ļauj zibenīgi saņemt visjaunāko informāciju; jaunu tehnoloģiju plaša pieejamība; cilvēku resursu lomas izmaiņas –tas viss strauji palielina stratēģiskās vadības (menedžmenta) nozīmi. Pie tam, kad lieto vārdu „menedžments” tiek domāti arī vadītāji, cilvēki-menedžeri, kuri profesionāli realizē vadības funkcijas – izmantojot dažādas savu padoto vadības metodes un taktiku kāda noteikta mērķa sasniegšanai. Izveidot tādu, jauna tipa vadītāju korpusu, ir primārs uzdevums mūsu valstī šajā grūtajā pārejas periodā uz tirgus ekonomiku. Pati dzīve, uzņēmējdarbības prakse, veicinās tā īstenošanu, pakļaujot tos, kuri ir pie vadības stūres, un tos, kuri apgūst šo jauno lomu, dabīgās sociālās atlases likumiem. Daudzējādi tas ir atkarīgs, protams, no mērķtiecīgas darbības jaunu zināšanu apguvei šajā jomā, modernu vadības tehnoloģiju pielietošanu praksē.
Viens no acīmredzamākiem ceļiem pielāgoties tirgus ekonomikai, ir to valstu, kuras dzīvo pēc tās likumiem jau daudzus simtus gadus, pieredzes izmantošana. Ne akla kopēšana, svārstoties no vienas galējības - vadības koncepcijas pielietošanas, uz otru, bet integrējot labāko menedžmenta zinību jomā mūsu specifiskajiem apstākļiem. Kā tad pasaulē ir attīstījusies šo zinību joma? Zemāk centīšos īsi aprakstīt to.

Vēsture.

Vadības, kā profesijas apzināšanās, kas balstās uz dažādiem starpdisciplīnu sasniegumiem – ir jauna, bet dinamiski attīstoša zinātnes un prakses joma, kura arvien vairāk ieņem stabilu vietu mūsdienu civilizācijā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1211236
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties