Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:408699
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.09.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Līdz Pirmajam Pasaules karam tika izveidoti daudz attīstītu valstu, tādu kā Anglija, Francija, ASV. Bija rūpnieciskā ražošana, tautsaimniecība, banku sistēma, tirdzniecība u.tt. Savukārt ekonomikas attīstību pārtrauca Pirmais Pasaules karš ( 1914. – 1919.)
Pirmais pasaules karš atnesa ļoti daudz postījumu visai pasaulei kopumā, un īpaši Eiropai. Gandrīz katrā valstī tika izpostīta saimniecība, samazinājās iedzīvotāju skaits, līdz ar to ļoti milzīgi samazinājās valsts ekonomiskais līmenis kopumā. Pēc šī kara notiek daudz pārmaiņu pasaulē, notiek dažādi pasākumi valstīs, lai nodrošināt kārtību un drošību.
Pirmkārt, lai karš atkal nenoteiktu un neizpostītu visu pasauli, 1919.g.adā 28.jūnijā tika pārrakstīts Versaļas miera līgums, kas bija veikts, lai nodrošinātu drošību un politisko stabilitāti pasaulē. Šo līguma pārrakstīja tādas valstis, kā ASV, Anglija, Francija un Vācija. Šis līgums ļoti skara un apgrūtināja Vācijas saimniecību:
Noslēdzot šo līgumu, Vācija zaudēja apmēram astoto daļu no savas teritorijas, turklāt robežas Vācijai bija noteiktas ļoti neizdevīgi: jaundibinātā Polijas valsts ieguva izeju uz Baltijas jūru, atņemot Vācijai Dancingas ostu un prāvu teritoriju. Polija ieguva arī citas teritorijas, kurās dzīvoja daudz vāciešu. Francija atguva Elzasu un Lotringu, bet daļa no Šlēsvigas apgabala tika pievienta Dānijai.
Līdz ar teritorijas zaudējumiem Vācijai, bijušai lielvalstij, bija jāmaksā milzīgas reparācijas – karā nodarīto zaudējumu atlīdzība, ko uzvārētājvalstij izmaksā uzvarētā valsts, galvenokārt Francijai. [1., 71]

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties