Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:213078
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.05.2001.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras biedru 8.saietā 1999.gada nogalē šīs institūcijas prezidents Viktors Kulbergs paziņoja, ka Latvijas ekonomika Krievijas krīzes rezultātā zaudējusi ap 1 miljardu latu. Pēc viņa aplēsēm 1995.gada banku krīzē valsts zaudēja ap 300 miljoniem latu.
Latvijas uzņēmumi Krievijas krīzei bija sagatavoti vāji. Līdz ar to šīs ārējās krīzes ietekmē Latvijas tautsaimniecība zaudēja vairāk kā banku krīzes rezultātā. Pasaules finansiālā krīzes skāra Latvijas ekonomiku daudz dziļāk un ilgstošāk, nekā tas tika prognozēts, uzskata Kulbergs.
Starptautiskā kredītreitinga aģentūra “Fitch IBCA” 1999.gada rudenī novērtēja Krievijas finansu krīzes ietekmi uz Latvijas IKP kā samazinājumu par 5-8% (1997.gadā IKP – 3 275 500 000 lati, 5%-8% - 163 775 000 - 262 040 000 lati).
Ņemot vērā, ka finansu sistēmas Baltijas valstīs ir vairāk attīstītas nekā NVS valstīs, procentu likmju pieaugumam, kas Baltijas finansu tirgū sekoja rubļa sabrukumam Krievijā, bija lielāka ietekme uz investīciju un celtniecības finansējuma apjomu Baltijas valstīs nekā NVS valstīs.
Par būtiski faktoru analītiķi arī atzina faktu, ka Baltijas valstu eksporta apjomi uz Krieviju dramatiski samazinājās kopš deviņdesmito gadu sākuma, lai gan daži tautsaimniecības sektori, piemēram, pārtikas rūpniecība, vēl arvien ir atkarīgi no Krievijas tirgus. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1113911
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties