Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:668913
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.12.2002.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt


Galvenā uzņēmuma darbība ir destilētu alkoholisko dzērienu, spirta un jēlspirta ražošana, alkoholisko un citu dzērienu vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība.
“Latvijas Balzāma” pirmsākumi meklējami 1890.gadā. līdz tam Krievijas valsts kase maz guva no ražotā spirta, jo privātie ražotāji maksāja samērā mazu nodokli. Lai izbeigtu šo stāvokli, 1899. gada rudenī Rīgā uzsāka jaunas rūpnīcas celšanu, tā izveidojot valsts spirta monopolu. 1900. gada aprīlī sāk darboties Rīgas valsts degvīna noliktava Nr.1. Darbojas mazgāšanas, pildīšanas, filtrācijas, iesaiņošanas, spirta pieņemšanas, realizācijas nodaļa. Pirmā Pasaules kara laikā (1914. gada jūlijā) rūpnīca uz laiku pārtrauca darbību. Spirta fabrikas darbs tika atjaunots Latvijas neatkarības laika sākumā. Spirta fabrikas darbību atjaunoja Latvijas neatkarības laika sākumā. 1924.gadā uzņēmumā strādāja 224 strādnieki un dienā pildīja 25 000 – 26 000 pudeļu. 1940. gadā fabriku nacionalizēja un tai deva “Rīgas spirtu un degvīna rūpnīcas” nosaukumu. 1949. gadā rūpnīca uzsāka arī liķieru ražošanu un to pārdēvēja par “Rīgas liķieru – degvīna rūpnīcu”. 1960. gadā rūpnīca uzsāka produkcijas ražošanu eksportam. 1994. gadā uzņēmuma nosaukums tika mainīts uz “Latvijas Balzams”. 1997. gadā uzņēmumā strādāja 630 cilvēku, kas dienā pildīja 137 000 pudeļu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties