Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:597562
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.06.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    2
2.  Attīstītās valstis    3
3.  Eiropas valstis    5
4.  Rietumeiropas valstis    6
5.  Ziemeļeiropas valstis    9
6.  Viduseiropas valstis    11
  Izmantotās literatūras saraksts    13
Darba fragmentsAizvērt

Attīstās valstis

Pasaules saimniecību veido valstis ar dažādu ekonomiskās attīstības līmeni, atšķirīgu ekonomisko poteciālu. Līdzās lielām, bagātām valstīm ir arī nelielas , taču rūpnieciski visai attīstītas valstis un nabadzīgas, agrāras valstis. Pasaules saimniecības ,,seju” veido ekonomiski attīstītas valstis ar izvērstu ekonomikas struktūru, plašiem ekonomiskajiem sakariem un ietekmi pasaules saimniecībā un tirgū.
Ekonomiskās attīstības līmeni nosaka pēc daudziem rādītājiem – pēc valsts īpatsvara pasaules rūpnieciskajā un lauksaimnieciskajā ražošanā, starptautiskajā tirdzniecībā, pēc līdzdalības pasaules finansu operācijās, pēc iekšzemes kopprodukta vai nacionālā ienākuma.
Gan iekšzemes kopprodukta, gan nacionālā ienākuma apjoms pa valstīm ļoti atsķirīgs. Attīstītajās valstīs šie rādītāji ir vairāk nekā 30 reižu lielāki nekā mazattīstītajās, nabadzīgajās valstīs. Apmēram 30 pasaules valstis tiek uzskatītas par ekonomiski attīstītām valstīm. Noteicējas pasaules saimniecībā ir ,,lielā septiņnieka” valstis – ASV, Vācija, Lielbritānija, Itālija, Francija, Japāna un Kanāda.
Pie attīstītajām valstīm pieskaita arī pārejas Rietumeiropas valstis – Austrāliju,Izraēlu, Jaunzēlandi,Dienvidāfrikas Republiku un nelielās, bet ekonomiski spēcīgas jaunās industriālās valstis un teritorijas Austrumāzija – Dienvidkoreju, Taivanu, Sjanganu (Honkongu), Singapūru. Šīm valstīm ir augsts sociālekonomiskās attīstības līmenis un tās aktīvi darbojas pasaules tirgū.
Attīstīto valstu ekonomikas struktūra ir plaša un sazarota. Tajā dominē apstrādes rūpniecība, īpaši – sarežģītās, zinātņietilpīgās, tā dēvētās, ,,augstas tehnoloģijas” nozares. Vecās tradicionālās nozares – metalurģija, smagā mašīnbūve, kokapstrāde, viegla rupniecība attīstas lēnāk, taču to sasniegtais ražošanas līmenis ir augsts.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1203063
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties