Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:196892
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.12.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienu Indija ir tikai viena no daudzajām valstīm šajā Dienvidāzijas pussalā. Ja skatāmies no vēstures viedokļa, tad visa pussala ir uzskatāma par indiešu mājvietu.

Indas ielejas civilizācija

Sēnās pilsētas. Senās pilsētas indas upes ielejā tika atklāts daudz vēlāk nekā citi cilivizācijas centri. 1920. gadā arheologi atrada Indas ielejas cilivizācijas divu lielāko pilsētu paliekas Indas un tās pietekas krastos. Šīs pilsētas nosauca par Mohendžodaro un Harapu.
Abas pilsētas radās ap 2500. g. p.m.ē. vienlaicīgi ar šumeru civilizāciju. Indas ielejas cilivizācijas apvertā teritorija bija daudz lielāka nekā Ēģipte un Divupe. Tā ietvēra lielāko daļu no subkontinenta ziemeļrietumiem, kur šodien atrodas Pakistāna. Harapa un Mohendžodaro bija rūpīgi plānotas pilsētas, katra 2,6 km2 liela. Pilsētā bija izbūvētas platas ielas. Celtnes bija taisnstūrveida bez logiem, celtas no ķieģiļiem, ar ieeju no ielas. Pilsētas centrā atradās liels cietoksnis ar telpām labības glabāšanai, sapulču zāli un publisko pirti. Lielākā daļa pilsētas celtņu bija lielas. Dažas pacēlās pat divu stāvu augstumā. Visās celtnēs bija savas mazgāšanās telpas, un te darbojās senākā kanalizācija pasaulē.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties