Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:328688
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šī daļa ir veltīta un adresēta sievietēm, kuras cieš no vardarbības ģimenē, kā arī visiem tiem, kuri ir pret vardarbību kā sociālu parādību mūsu dzīvē un negrib samierināties ar to.
Kaut arī Latvijā nav oficiālas statistikas par vardarbības upuriem ģimenē, sabiedrisko organizāciju pieredze, kā arī sabiedrības saziņas līdzekļi liecina, ka vardarbība pret sievieti ģimenē ir nopietna indivīda drošības un veselības aizsardzības problēma. Samierināšanās ir drauds jebkura indivīda drošībai, kā arī fiziskai un garīgai veselībai.
Stāsts no raksta : Larisa atnāca uz konsultāciju krīzes centrā pēc nepilngadīgo lietu inspektores ieteikuma, lai atrisinātu problēmas ar savu dēlu. Sākotnēji sieviete runāja gandrīz tikai monologā, neatbildēja uz jautājumiem, likās, ka viņa tos nemaz nedzird. Viņa nelabprāt stāstīja par sevi un savām jūtām, sūdzējās tikai par dēlu un vīra dzeršanu, kaut gan nu jau vairākus mēnešus viņš nedzēra. Tikai pēc laika, atbildot uz konsultanta jautājumiem, viņa izstāstīja, ka viņš dzērumā regulāri viņu sitis. Tajā laikā viņa domājusi par bēgšanu, pašnāvību vai vīra nāvi, tomēr bērnu dēļ atturējusies no jebkādiem izmisuma soļiem un visu pacietusi.
Viņa vairākkārt saukusi policiju; tikai vienu reizi vīrs aizvests uz iecirkni, bet no tā labāk nav kļuvis. Vīrs pēc tam bijis vēl niknāks un nežēlīgāks.
Nākamajā tikšanās reizē Larisa izskatījās daudz sliktāk. Teica, ka vīrs jau trešo dienu dzer. Aizvakar viņš sitis viņai pa galvu, lamājies, draudējis nogalināt. Larisai nav nevienas draudzenes vai pazīstamu kaimiņu, pie kuriem varētu palikt pa nakti. Vienīgā Rīgas patversme ir pārāk tālu, lai uz turieni brauktu, turklāt viņa baidās par bērniem.
Larisa baidās šķirties no vīra, jo uzskata, ka viena netiks galā ar sadzīves problēmām. Sieviete netic, ka viena spēs uzturēt bērnus un samaksāt par dzīvokli. Policiju saukt Larisa arī baidās, jo vīrs dusmās par šādu viņas rīcību var viņu nosist.
Katru vakaru, kad vīrs atnāk piedzēries, viņa vienkārši slēpjas bēniņos. Viņa nespēj aiziet no sava pāridarītāja, jo nekad nav...…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties