Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:159274
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.01.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Kopumā jāsecina, ka 2. pasaules katra gados Latvijā tika īstenota Latvijas tautsaim-niecībai postoša monetārā politika. Gan PSRS, gan Vācijas okupācijas režīms monetāro politiku izmantoja, lai mērķtiecīgi izlaupītu Latviju. Latvijas iekšējā tirgū ar administratīvām metodēm cenas tika turētas mākslīgi zemu, būtiski zemāk par cenām PSRS un Vācijā. Šī politika veicināja Latvijas iekšējā tirgus legālu izlaupīšanu. PSRS un Vācijas pilsoņi Latvijā preces varēja iegādāties 3–5 reizes lētāk nekā savā valstī. PSRS režīms devalvēja Latvijas latu, tā reālā pirktspēja samazinājās vismaz 3 reizes pārtikas precēm un pakalpojumiem, bet 5–6 reizes – rūpniecības precēm. Latvijas iedzīvotāju noguldījumi šā procesa laikā tika faktiski iesaldēti, netika indeksēti un vēlāk lielākā to daļa (kas pārsniedza 1 000 latu) arī konfiscēta. Līdzīgu monetāro politiku turpināja Vācijas okupācijas režīms, nosakot nesamērīgi augstu savas ieviestās valūtas kursu attiecībā pret tobrīd apgrozībā esošo PSRS rubli.
Tāpat jāsecina, ka Latvijas iekšējais tirgus tika sagrauts, apgrozībā esošā nauda vairs nepildīja savas funkcijas, tika ieviesta pārtikas produktus normējoša kartīšu sistēma, uzplauka maiņas tirdzniecība un melnais tirgus.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties