Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:556980
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.09.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Lai labāk saprastu un izvērtētu ASV lomu pasaules reģionu vēsturē, vispirms jāveic neliels ieskats Amerikas Savienoto Valstu iekšpolitikā, valsts struktūrā un valsts interesēs (pēc Otrā pasaules kara).
ASV ir federatīva republika, kas sastāv no 50 štatiem un Kolumbijas federālā apriņķa, kurā atrodas galvaspilsēta Vašingtona. Valsts un valdības galva ir prezidents, kuru kopā ar viceprezidentu ievēl uz 4 gadiem. Prezidentam ir pakļauta Nacionālā drošības padome un citi valdības orgāni. Valdībā ietilpst apmēram 50 pārvaldes (arī Centrālā izlūkošanas vienība – CIP), kas regulē dažādas valsts dzīves jomas. Ārpolitikas vadlīnijas izstrādā Nacionālā drošības padome – prezidents, viceprezidents, valsts sekretārs, aizsardzības un finansu ministri. Militārpolitiku veido Pentagons – lielākā Aizsardzības ministrijas struktūra pasaulē. 1 Ar prezidenta F. D. Rūzvelta nāvi 1945. g. 12. aprīlī beidzās viņa iedibinātās ASV ārpolitikas ēra. F.D.Rūzvelts atstāja mantojumā savu pēckara pasaules koncepciju, ideju par ANO, ASV varenību – kā ekonomisko, tā militāro. Prezidenta amatu mantoja H. Trumens – konservatīvs politiskais līderis, kura darbībā savijās stingra, pat agresīva ārpolitiskā līnija, kas bija vērsta pret totalitārismu, ar neprasmi savu nostāju īstenot…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties