Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:185140
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Organiski psihiski traucējumi: demence, delirijs, amnestiska tipa teaucējumi.
Šī sadaļa iekļauj psihisko traucējumu grupu, kuru etioloģijas pamats ir cerebrālas saslimšanas, smadzeņu traumas vai citi bojājumi, kas noved pie cerebrālas disfunkcijas. Šī disfunkcija var būt primāra, kā dažu saslimšanu, traumu un insultu gadījumos, kad tiek tieši vai primāri bojātas smadzenes; vai sekundāra, kā sistēmo saslimšanu un traucējumu gadījumos, kad smadzenes tiek bojātas kā viens no daudziem orgāniem vai organisma sistēmām.
Neskatoties uz šajā sadaļā iekļauto stāvokļu psihopataloģisko izpausmju spektra plašumu, šo traucējumu galvenās iezīmes veido divas pamata grupas. No vienas puses, ir sindromi, kuru gadījumos raksturīgāki un vienmēr klātesoši ir vai nu kognitīvo funkciju, piemēram, atmiņa, intelekts un apmācāmība, bojājumi, vai arī apzināšanās traucējumi, kā apziņas un uzmanības traucējumi. No otras puses – ir sindromi, kur spilgtāk novērojami uztveres traucējumi (halucinācijas), domu satura traucējumi (murgi), garastāvokļa un emociju traucējumi (depresija, pacilātība, trauksme), vai arī personības kopumā un uzvedības traucējumi. Kognitīvās un sensorās disfunkcijas tai pat laikā ir minimālas vai grūti konstatējamas.
Lielākajā daļā gadījumu šīs grupas traucējumi var sākties jebkurā vecumā, izņemot agrīnu bērnību. Visbiežāk šie traucējumi sākas pieaugušā vai vēlīnā vecumā. Kaut gan daži no šiem traucējumiem ir neatgriezeniski (pie mūsdienu zināšanu līmeņa), tomēr citi pārejoši vai pozitīvi reaģē uz mūsdienās pielietotajām ārstēšanas metodēm.
Termins “organisks” nozīmē, ka šādi kvalificētie sindromi ir skaidrojami ar patstāvīgi diagnosticējamu cerebrālu vai sistēmu saslimšanu vai traucējumu. Pie organiskiem traucējumiem attiecina demenci, delīriju, kas nav saistīts ar alkohola atkarību un amnestiska tipa traucējumi.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties