Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:612725
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

No 10. līdz 26.februārim 2500 sportisti no 84 valstīm spēkiem mērosies 15 sporta veidos. Ziemas olimpiādi klātienē vēros vairāk nekā viens miljons skatītāju, vēsta torino2006.org.
Latviju Turīnā pārstāvēs 58 sportisti astoņos sporta veidos - hokejā, biatlonā, bobslejā, distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, skeletonā un šorttrekā. Latvijas karogu atklāšanas ceremonijā nesīs valstsvienības vārtsargs Artūrs Irbe.
Turīnā Latvijas delegācija būs 98 cilvēku sastāvā. Tās vadītājs būs Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) viceprezidents un Latvijas Olimpiskās vienības direktors Žoržs Tikmers. Delegācijā būs ne tikai 58 sportisti, bet arī 14 treneri, deviņi mediķi, seši goda viesi un 11 administratīvie un tehniskie darbinieki.
LOK oficiālajā delegācijā iekļauti arī Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) ielūgtie viesi - LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, ģenerālsekretārs Einārs Fogelis, kā arī olimpisko spēļu orgkomitejas ielūgtie viesi - Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ar kungu Imantu Freibergu, Ministru prezidents Aigars Kalvītis, izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete.
Delegācijā nav iekļautas vēl 24 personas, kas Turīnā būs federācijas pārstāvju statusā, jo katrai valstij ir noteikts atļautais delegācijas cilvēku skaits. Piemēram, delegācijā nav iekļauts Latvijas Biatlona federācijas prezidents Jānis Bērziņš un tās ģenerālsekretārs Gundars Upenieks, taču viņi Itālijā būs kā federāciju pārstāvji.
Augstākie sasniegumi Turīnā tiek gaidīti no biatlonista Ilmāra Briča un kamaniņu braucēja Mārtiņa Rubeņa. Tāpat liela interese būs veltīta Latvijas hokeja izlases spēlēm.
XX ziemas olimpiskās spēles atspoguļos 10 000 žurnālistu no visas pasaules, un starp viņiem būs arī 28 Latvijas pārstāvji. No 28 pārstāvjiem lielākā daļa - 12 - būs no Latvijas Televīzijas. Vēl par notikumiem Turīnā vēstīs Latvijas radio, kā arī dažādu Latvijas krievu un latviešu valodā rakstošu preses izdevumu pārstāvji. Starp oficiāli akreditētajiem žurnālistiem Turīnā būs arī ziņu aģentūras BNS speciālkorespondents.
Drošības pasākumu nodrošināšanā būs iesaistīti 15 tūkstoši Itālijas drošībnieki formās. Neraugoties uz zemajiem terora draudiem, Itālijas debesis virs olimpiskajiem objektiem sargāšot arī īpašas "pretreaktīvās baterejas".
Lai gan netiek ziņots par drošības draudiem, analītiķi par terora visapdraudētākajiem objektiem uzskata NBC televīzijas pilsētiņu, kurā atradīsies apmēram 2000 cilvēku, ledus arēnas, kur notiks hokeja un slidošanas sacensības un kuros vienlaikus varēs atrasties ap 12 000 cilvēku, kā arī Olimpiskie ciemati - Turīnā (1009 viesi), Sestriēra (1020) un Bordoneki (480). Par drošības vājo posmu tiek uzskatīta sportistu un viesu pārvietošanās.


Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1152467
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties