Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:983578
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Organizācijas kultūra   
2.  Pētījums   
2.1.  Aptaujas rezultāti „Rūpju izrādīšana”   
2.2.  Aptaujas rezultāti „Sakārtotība”   
2.3.  Aptaujas rezultāti „Uzticēšanās”   
Darba fragmentsAizvērt

Organizācijas kultūru var definēt arī kā sarežģītu pieņēmumu kompozīciju, uz kā balstās visu organizācijas darbinieku darbs. Menedžmenta speciālisti atzīmē, ka runājot par uzņēmuma organizācijas kultūru, pirmkārt ir jāizdala kolektīva locekļu psiholoģiskās vērtības. Organizācijas kultūra ir daļa no veiksmīgas organizācijas mērķu realizācijas. Organizācijas kultūrai ir jāsakrīt ar organizācijas mērķiem.
Organizācijas kultūru veido ļoti daudz aspektu. Attiecību normas organizācijā regulē:
Cilvēku attieksme pret savu darbu konkrētās organizācijas ietvaros: vai darbinieks jūtas atbildīgs par to, ko viņš dara, vai ir bezatbildīgs par padarīto; vai viņš pilda savus pienākumiem un solījumiem; vai viņš ir godprātīgs, vai negodprātīgs pret kolēģiem; vai viņam piemīt strādīgums un čaklums, vai ir slinks un negrib īpaši piepūlēties; vai viņam piemīt tieksme attīstīt un realizēt savas iespējas vai ir vienaldzīgs un ir nosliece uz minimālo piepūli.
Attieksme pret organizāciju kā pret vietu, kur var realizēt savu profesionalitāti: vai cilvēkam patīk šī darba vieta, vai nepatīk, vai viņš augsti vērtē šo darba vietu, vai zemi, vai tā ir “viņa” vieta, vai ne.
Darbinieku savstarpējās attiecības.
Attiecības starp darbiniekiem un organizācijas vadītājiem visos līmeņos.
Organizācijas kultūra vienlaicīgi nodrošina gan organizācijas stabilitāti, gan tās pielāgojamību. Organizācijas kultūra stiprina organizācijas vienotību un saliedētību, pateicoties tās locekļu pieturēšanai pie skaidras un saskaņotas vērtību sistēmas. Kultūra vienlaicīgi stiprina pielāgošanos, jo nosaka principus, ar kuriem vadās, izstrādājot stratēģijas jauno, neparedzēto apstākļu pārvarēšanai. Skaidrība kompetences pamataspektu saprašanā un stratēģisko nodomu skaidra noteikšana ir organizācijas pielāgojamības galvenie priekšnosacījumi, un pateicoties pielāgojamībai unikāla kultūra var pastāvēt droši un pamatīgi. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties