Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:265260
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
  SENĀ BABILONIJA    4
  SENĀ INDIJA    6
  HAMURAPI UN MANU LIKUMU VISPĀRĒJS RAKSTUROJUMS    8
  NOZIEGUMI UN SODI HAMURAPI UN MANU LIKUMOS    11
  NOBEIGUMS    16
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    17
Darba fragmentsAizvērt

No visiem piedāvātajiem referātu tematiem ārvalstu tiesību vēsturē es izvēlējos “Noziegumu un sodu salīdzinājums Hamurapi un Manu likumos”.
Gribu pamatot savu izvēli: pirmkārt un galvenokārt mani saista un interesē senās Babilonijas un senās Indijas augsti attīstītā kultūra, kā arī otrkārt tas, ka šajās senajās valstīs izveidojās vieni no vissenākajiem zināmajiem likumiem pasaulē.
Sava darba pirmo un otro nodaļu es veltīšu Senās Babilonijas un Senās Indijas valstu tapšanas vēsturei. Šajās nodaļās es apskatīšu jautājumus, kas saistīti ar šo Seno Austrumu valstu rašanās iemesliem un vēsturisko attīstību, kā arī mēģināšu izprast un izskaidrot tiesību normu veidošanās iemeslus Senajā Babilonijā un Senajā Indijā.
Tālāk savā darbā es aplūkošu Hamurapi un Manu likumu vispārējās raksturojošās izīmes, apskatīšu arī šo likumu uzbūvi un veikšu iepriekš minēto likumu pantu analīzi.
Darba pēdējo nodaļā es veikšu noziegumu un sodu salīdzināšanu Hamurapi un Manu likumos. Salīdzinot šos likumus, izcelšu to raksturīgākās kopējās un atšķirīgās iezīmes, kā arī minot kā piemērus konkrētus likumu pantus mēģināšu izprast Senās Babilonijas un Senās Indijas likumu sastādītāju tiesiskos uzskatus.
Savā referātā es izmantošu “Ārvalstu tiesību vēstures” studiju kursa programmas obligāto un ieteicamo literatūru, vienlaicīgi arī apgūstot uzdoto vielu.

SENĀ BABILONIJA
Senās Babilonijas valsts radās otrajā gadu tūkstotī p.m.ē., un Senās Babilonijas valsts rašanās pamatā bija Mezopotāmijas valsts iedzīvotāju ilgstošā dalīšanās sociālajās šķirās. Pirmās pilsētvalstis šeit sāka veidoties ceturtā gadu tūkstoša p.m.ē. beigās – trešā gadu tūkstoša p.m.ē. sākumā zemkopju patstāvīgo apmešanās vietu tiešā tuvumā. Tie bija zemkopības un lopkopības produktu apmaiņas centri. Lauksaimniecības un amatniecības uzplaukums veicināja Mezopotāmijas pilsētu attīstību un uzplaukumu. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1211023
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties