Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:292988
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  Ceļu satiksmes noteikumu un transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanas raksturojums    6
2.  Noziedzīgu nodarījumu dzelzceļa, ūdens un gaisa transporta kustības jomā salīdzinājums    9
3.  Noziedzīgi nodarījumi, kas izdarīti reibuma stāvoklī    17
4.  Citu noziedzīgu nodarījumu raksturojums    19
  Secinājumi    21
  Izmantotā literatūra un avoti    23
Darba fragmentsAizvērt

Sākumā salīdzināsim krimināllikumu nodaļas, kurās ir paredzēta atbildība par noziedzīgiem nodarījumiem pret ceļu satiksmi. Latvijas Krimināllikumā šiem noziedzīgajiem nodarījumiem ir paredzēta vesela nodaļa „Noziedzīgi nodarījumi pret satiksmes drošību”, tāpat atsevišķās nodaļās tie ir ietverti Lietuvas, Igaunijas, Šveices un Spānijas krimināllikumos – Lietuvas Kriminālkodeksā tā ir nodaļa „Noziegumi un kriminālpārkāpumi pret transporta kustības drošību”, Igaunijas Sodu kodeksā nodaļa „Vainojami nodarījumi pret kustības drošību”, Šveices Kriminālkodeksā sadaļa „Noziegumi un kriminālpārkāpumi pret sabiedrisko transportu” un Spānijas Kriminālkodeksā nodaļa „Par noziegumiem pret drošību transportā”. Beļģijas, Dānijas un Vācijas krimināllikumos nav paredzētas atsevišķas nodaļas attiecībā uz noziedzīgiem nodarījumiem ceļu satiksmē, šādas normas ir iekļautas dažādas likumu nodaļās. Beļģijas Kriminālkodeksā dažas normas, kuras var attiecināt uz noziedzīgiem nodarījumiem pret ceļu satiksmi ir ietvertas sadaļā „Par policejiskajiem pārkāpumiem”, Dānijas Kriminālkodeksā šādas normas ir ietvertas nodaļā „Noziegumi, kas izraisa bīstamību sabiedrībai” un Nīderlandes kriminālkodeksā – nodaļā „Noziegumi, kas apdraud cilvēku vispārējo drošību vai īpašumu” Austrijas Kriminālkodeksā noziedzīgi nodarījumi pret ceļu satiksmi ir ietverti nodaļā „Vispārbīstami noziedzīgi nodarījumi. Noziedzīgi nodarījumi pret apkārtējo vidi”, Vācijas Federatīvās Republikas Kriminālkodeksā šīs normas ir ietvertas sadaļā „Vispārbīstami sodāmi nodarījumi”.
Latvijas Krimināllikuma 261.pantā ir definēts transportlīdzekļa jēdziens šī likuma izpratnē - visu veidu automobiļi, traktori un citas pašgājējas mašīnas, tramvaji, trolejbusi, motocikli un citi mehāniskie transportlīdzekļi, kas pārvietojas ar savu enerģijas avotu, izņemot transportlīdzekļus ar iekšdedzes dzinēju, kura darba tilpums ir mazāks par 50 kubikcentimetriem. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1113556
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties