Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:229540
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.07.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Šī darba mērķis ir pierādīt, ka nepieciešami grozījumi Latvijas Republikas Krimināllikumā, jo tas pilnībā neaizsargā datu veselumu, konfidencialitāti un pieejamību. Tādēļ tika izvirzīti sekojoši uzdevumi:
1. Pastāvošo tiesību normu tulkošana un terminu analīze.
2. Krimināllikuma normu salīdzināšana ar citu valstu tiesību normām.
Darbā tiek izmantotas formāli-dogmatiskā un salīdzinošā metodes.
Mūsdienās ne tikai lielās organizācijas, bet arī vidējie un mazie uzņēmumi ir sapratuši, ka bez savlaicīgas un objektīvas informācijas par situāciju tirgū, iespējamo perspektīvu prognozēšanas, savu struktūrvienību darbības efektivitātes izvērtēšanas un savstarpējo attiecību ar partneriem un konkurentiem analīzes, ir apdraudēta ne tikai to turpmākā attīstība, bet arī noturēšanās izvēlētajā darbības nozarē. Tādēļ tik liela uzmanība tiek pievērsta informācijas sistēmu izveides koncepcijām un realizācijas līdzekļiem.
Informācijas vērtību cilvēki saprata jau sen un tās aizsardzībai izmantoja visdažādākos paņēmienus, taču 20. gadsimta otrajā pusē izveidojās situācija, kuras atrisināšanai bija nepieciešama informācijas aizsardzības līdzekļu industrijas izveide, jo, attīstoties jaunām tehnoloģijām, vecie informācijas aizsardzības paņēmieni nedarbojās. Datorinformācijas tiesiskās izsardzības problēma piesaistīja ārvalstu juristu uzmanību pagājušā gadsimta 70.-80. gados, kad sākās datortehnikas izplatīšanās. Kompaktu un salīdzinoši lētu datoru izpatīšanās un iespēja tos saslēgt tīklos nosacīja neatgriezenisku datoru ieviešanu saimnieciskajās un pārvaldes struktūrās. Situāciju ietekmēja arī tas apstāklis, ka finansu pakalpojumu tirgū parādījās produkti, kuri nevarēja pastāvēt bez informācijas tehnoloģiju atbalsta. Pirmkārt jau bankas norēķinu plastikāta kartes, kamēr to apkalpošana notika pēc balss autorizācijas riska līmenis bija neliels, taču ar pašapkalpošanās līdzekļu ieviešanu kā bankomāti, drošības līmenis strauji samazinājās. Banku informācijas sistēmu atvērtības pakāpe sasniedza gandrīz galējo robežu, kad bankas ieviesa pakalpojumu - sistēmu Home Banking, kas deva klientiem 24 stundu pieeju banku informācijas sistēmai operāciju veikšanai. Šie faktori pastiprināja nepieciešamību radīt sistēmu, kas kontrolēs pieeju informācijai un aizsargās to, jo tikai organizatoriskie un tehniskie līdzekļi nebija pietiekami efektīvi pret personām, kuras ļaunprātīgi izmantoja jaunākos zinātnes un tehnikas saniegumus, lai veiktu noziedzīgus nodarījumus, apdraudot citu personu tiesības un brīvības.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1113556
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties