Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:159426
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.12.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Nolas Penderes teoriju plānoju pielietot savā vecmātes praksē un maģistra darba izstrādē, jo saskatu, ka šis modelis tiek pielietots veselibas veicināšana grūtniecības laikā un nozīmīga būtu arī šī modeļa pielietošana pēcdzemdību aprūpē. Stratēģijas, kuras var iekļaut pēcdzemdību aprūpē būtu sociālais atbalsts. Veicināt izveidot organizācijas vai aprūpes modeli sievietēm atbalsta pasākumus pēcdzemdību periodā, kas būtu nepieciešami un var palīdzēt sasniegt nepieciešamo atbalstu un palielināt iespējamību, ka sievietei būs pozitīva šī atbalsta uztvere. Noskaidrot konkrētus uzdevumus, kuros viņai būtu nepieciešams atbalsts un kāda veida atbalstu viņa sagaida. Ļaut zināt viņai (un atbalsta personai) , ka būs nepieciešams gan emocionāls atbalsts, gan instrumentāls atbalsts (palīdzība zīdaiņa aprūpē un mājsaimniecībā). Galvenais šajā jomā ir veicināt sievietes sajūtu par sevi kā spējīgu veikt vecāku pienākumus. Galvenais mērķis aprūpes speciālistiem ir labāk sagatavot māti par pēcdzemdību periodu.
Runājot par pēcdzemdību aprūpi Latvijā, parasti šī aprūpe sastāv no 3-4 dienām slimnīcā pēc dzemdībām, kam pēc tam seko pēcdzemdību vizīte pie speciālista 6 nedēļas pēc dzemdībām. Pēcdzemdību vizītē koncentrējas uz komplikāciju skrīningu un ārstēšanu, novērtējot sievietes reproduktīvo veselības stāvokli un kontracepcijas uzsākšanu.
Veselības veicināšana Latvijā tika izveidotas Sabiedrības veselības pamatnostādņu 2014.-2020. gada kopsavilkums, kurā tiek iekļauts paveicamais: “Uzlabot mātes, tēva un bērna veselību, samazināt zīdaiņu mirstību” (9). Galvenie rīcības virzieni izvirzītā mērķa sasniegšanai ir grūtnieču un bērnu veselības uzlabošana. Balstoties uz Latvijas veselības pamatnostādnēs noteikto politikas virsmērķi, vairākās pašvaldībās tika izstrādāta Veselības veicināšanas programma. Kā piemēram Jelgavas pašvaldība “Veselības veicināšanas programma Jelgavas pilsētai 2016.-2022. gadam” min nepietiekamu piedāvājumu topošo un jauno vecākus izglītošanas jomā par dažādiem veselību saistītiem jautājumiem. Balstoties uz šo Jelgavas pašvaldība nodrošina iespēju apmeklēt bezmaksas izglītojošas nodarbības, īpašu uzmanību pievēršot sociālā riska ģimeņu izglītošanai (10).

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties