Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:482559
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Betija Ņūmena (Neuman) ir dzimusi 1924. gadā lauku mājās Lovelas (Lowell) tuvumā, Ohaio pavalstī. Dr. Ņūmena pirmo māsas izglītību ieguva slimnīcas māsu skolā Akronā, Ohaio 1947. gadā. Viņa pārcēlās uz Losandželosu (Los Angelos), kur strādāja dažādās vietās: nodaļas māsa, virsmāsa, skolas māsa, māsa fabrikā, un viņa arī apmācīja māsas slimnīcā. Viņa ieguva bakalaura grādu māsu zinātnē 1957. gadā Kalifornijas universitātē. Pēc tam viņa palīdzēja savam vīram iekārtot ginekoloģijas un dzemdniecības praksi, ko arī viņa vadīja. 1966. gadā viņa ieguva maģistra grādu garīgās slimībās un konsultācijā un doktora grādu klīniskā psiholoģijā Pacifika rietumu universitātē 1985. gadā.
Dr. Ņūmena bija ceļa lauzēja, kas iesaistīja māsas garīgās veselības kopšanā. Viņa attīstīja un mācīja garīgās veselības programmu māsām ar maģistra grādu. Dr. Ņūmena ar Donu Akulainu (Donna Aquilina) bija pirmās divas māsas, kas attīstīja māsas lomu kā padomdevēju krīzes centrā. Viņa arī attīstīja pirmo apmācību un prakses modeli māsām kā konsultantēm garīgā veselībā. Sekoja viņas māsas prakses modelis, kas paplašināja māsas praksi ar klienta mainīgo apstākļu ievērošanu. Šis modelis ietvēra jēdzienus, kā problēmu atklāšanu un aizsargāšanos no tām. Viņa ietvēra iepriekšējos modeļus un plašāk attīstīja savu aprūpes sistēmas teoriju.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties